Миролюба Бенатова: Румен Радев и Цветан Цветанов са плагиати

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/9457885 www.24chasa.bg
Миролюба Бенатова

"Изглежда, че Цветан Цветанов и Румен Радев (или авторите на техните послания), са преписали позицията за Холокоста от един нобелов лауреат. Оригиналът на думите е от 2011-а година. Открих това съвпадение след като първо прочетох изненадващото единомислие между републиканеца и президента. Бях убедена, че не могат да измислят, а и по едно и също време, толкова хубава фраза: ("Ако сега ги забравим /жертвите на Холокоста/, означава да ги убием отново").

Това "съвпадение" се нарича преписване, плагиатство. Срамота", написа журналистката Миролюба Бенатова във фейсбук. Постът й е със заглавие "Плагиати". Тя прилага и факсимилета от позициите на Румен Радев и партията на Цветанов "Републиканци за България".

Думите са на писателя Ели Визел. Казани са на 5 май 2011 г. Писателят и общественик е роден в Румъния, оцелява по време на Холокоста (първо е депортиран в Аушвиц, където губи майка си и една от сестрите си, после — в Бухенвалд, където умира и баща му), а от 1955 г. живее в САЩ.

Ели Визел е автор на над 40 художествени и документални книги. Удостоен е с Нобелова награда за мир през 1986 година, в знак на признание за неуморната му обществена дейност против расизма, насилието и потъпкването на човешките права. Покойник е от 2016 г.

ПЛАГИАТИ Изглежда, че Цветан Цветанов и Румен Радев (или авторите на техните послания), са преписали позицията за...

Публикувахте от Miroluba Benatova в Четвъртък, 28 януари 2021 г.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Братя македонци, с юмруци ли ще влезете в Европа

    Братя македонци, с юмруци ли ще влезете в Европа

    Буквално с няколко часа се разминаха две събития в Северна Македония, които на пръв поглед нямат нищо общо. В сряда в град Струмица е бил пребит гражданин с български произход и той се е оплакал в генералното ни консулство в Битоля. А междувременно в четвъртък и петък в Скопие заседава онази комисия
  • Георги Марков

    Георги Марков: С кого ще сменят Бойко? С Мангъра, Христо, Бабикян?

    Тези избори не са шега, че са по време на война. Вече прогнозирах, че Бойко с джипката - СИМВОЛ НА НАПРАВЕНОТО, ще бъде победител. За 5-ти пореден път ще бие БСП, според мен с 5%. Обещах ви в „Прогнозите на Георги Марков“ да кажа какво правителство ни чака: Според мен, ще се играе 2013 г. – победените ще направят правителство