За нас

за нас лого

„24 часа” е най-голямата мултимедийна платформа на български език и най-големият създател на информационно съдържание у нас, която включва вестник „24 часа”, направил революция в българския печат от своя първи брой на 18 април 1991 г., сайта 24chasa.bg, създаден през 2005 г., 17 нишови сайта, списания, седмичници, специални проекти, книги, организиране на събития.

2 милиона души всеки ден четат „24 часа“ – хартиен вестник и сайт, като дневно над 1 милион са само читателите на 24chasa.bg. Това е и първият сайт на български език, постигнал над 1,5 милиона прочитания на текст в историята на българските интернет издания – доказателство, че тези, които ни четат, ценят обективната, задълбочена и търсеща решение на проблемите журналистика.

За 85,1% от българите марката „24 часа“ е разпознаваема според национално проучване на социологическа агенция „Алфа Рисърч”, направено през юни 2021 г. За 68,5% от анкетираните това са едноименнят ВЕСТНИК И САЙТ. 29,2% свързват марката „24 часа” с издателска дейност, 16,7% - с различни публикации в сайтове и вестници. 6,9% са убедени, че „24 часа” предлага рекламни услуги в печат и сайтове, а 13% под тази марка са чели образователни и развлекателни публикации в печата и сайтове.

„24 часа“ е най-използваният източник за достоверна информация от българската преса, а сайтът „24 часа” е четвърти след трите национални телевизии (според проучвания на Института за изследване на журналистиката „Ройтерс” към университета в Оксфорд – 2018, 2019, 2020, 2021 г.)

Това е хартиеният вестник с най-голямо доверие сред своите читатели - 59% вярват изцяло на съдържанието в изданието.

Като източник на новини сайтът „24 часа” е плътно до трите национални телевизии, вече произвежда свое видео- и аудиосъдържание и е регистриран в СЕМ като доставчик на такова съдържание.

Младите, активните и образованите четат „24 часа“, защото задава трендове, улавя тенденции и предлага най-дефицитното днес в българските медии – различни гледни точки.

„Малкият Иванчо” е символ на платформата „24 часа“, а неговият баща – известният карикатурист Ивайло Нинов, създава карикатури всеки ден от първия брой на хартиения вестник по идеи на читатели. „Малкият Иванчо”, анимиран и цветен, вече е в сайта 24chasa.bg.

Каузите и обществените проекти на „24 часа“ са следвани от хиляди последователи и партньори. „Достойните българи” вече 20 години търсят обикновени хора с необикновени постъпки и сърца. В сферата на образованието и социалната политика „24 часа” е лидер с „Рейтинга на българските университети“, кампаниите „Отличниците”, „Образование 4:0”, „Книгите за твоето пълнолетие“, „Бизнес хонорис кауза“. Бизнесът и местната власт ни припознават като платформа в „Големите малки”, „Образцова община”, „Чудесата на България”, „Най-добрият град за живеене”. 31 години темата за безопасността и добрите пътища присъства и е част от нашата работа – „Карай умно стигни жив”.

Почетният знак на президента е сред ценните ни отличия, получени за принос в съвременната журналистика.

Добре е да четеш "24 часа", защото:

 • Виждаш - снимки, лица, детайли от събития, които променят България и света.
 • Сравняваш - различни гласове и гледни точки, когато се питаш “защо”.
 • Разпознаваш - задкулисните ходове и тайните на политическите игри.
 • Разбираш - кой, как и защо движи важните за твоя живот събития.
 • Предвиждаш - какво ще се случи в бъдеще.
 • Участваш - в новини, които правят историята. Ти си важен и сме във връзка с читателя, за да се чуят неговият глас и мнение.
 • Гордееш се - търсим лица, постъпки, места, исторически и съвременни моменти, които ни зареждат с оптимизъм.
 • Образоваш се - пишем заедно учебника за живота.
 • Смееш се - с лек и ироничен стил, "24 часа" заразява с чувство за хумор.
 • Плачеш - разказваме истории за хора в беда, но и за тези, които им помагат или се жертват за тях.
 • Печелиш - пестиш време и пари, следвайки съвети на експерти от здравето и раждането на дете, през икономиите на ток и парно, закупуване на жилище и автомобил, пътувания до изгодната формула за пенсиониране.
 • Това е животът, който живеем заедно с новините, каквито са!