При голям интерес протича кампанията за магистърски програми в Университета по хранителни технологии. Към тях се насочват все повече студенти от чужбина. И тази година висшето училище предлага богати възможности за обучение - 34 специалности в 9 професионални направления. По традиция най-голям е интересът към хранителните технологии, каза зам.-ректорът по учебна дейност доц. Христо Спасов.
До края на октомври ще стартира учебната година. Тогава ще започнат подготовката си и студените в специалност „Технология на виното и напитките на винена основа“ под егидата на Международната организация по лозата и виното (OIV). В курса ще се обучават по равен брой българи и чужденци. Солиден е интересът на специалисти от съседна Турция, посочиха от ръководството. Подготовката се провежда хибридно – теоретичната е чрез online модули и с краткосрочни присъствени практически занятия, в които се включват над 30 български винопроизводствени фирми, с които УХТ партнира.
Атрактивна за студентите е и другата нова магистратура „Диететика“ в професионално направление „Биотехнологии“, която се реализира съвместно с Медицинския университет в Пловдив по проект ОМНИА.
И двете магистратури са със срок на обучение 2 години редовно.
Доц. Спасов заяви, че желаещите да продължат образованието си в магистърска програма в най-престижното висше училище в сферата на хранителните технологии и туризма могат да подадат документи за следващо класиране.