Гриловани праскови със сладолед

https://www.24plovdiv.bg/spravochnik/article/12584872 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vkostova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

Лятото с топлото време и сочните плодове вече си отива, затова ви предлагам вкусна и лесна рецепта, с която да го изпратим, пише ни Мила Нешева.

ПРОДУКТИ

праскови според броя на порциите

1 лъжица течен мед

1 лъжица разтопено масло

1 кутия от любимия ви сладолед

Ако решите да го приготвите сами, са ви необходими: 

400 мл течна животинска сметана с масленост поне 30%

1 кутия кондензирано мляко

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Разбийте сметаната с миксер до меки връхчета и постепенно, като леко разбърквате, прибавете кондензираното мляко. По ваш вкус може да добавите карамелизирани ядки или шоколадови капки. Приберете във фризера.

Изберете здрави, узрели праскови, които разделете на две и намажете с малко масло и мед. 

Гриловайте прасковите на скара или на грил тиган.

Сложете топка сладолед във всяка половинка и сервирайте. Може да ги поръсите с ядки или с натрошени целувки, да добавите сироп от сладко или каквото друго ви подскаже вашето кулинарно въображение.

 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На сладкарница заведе сина си Боряна Шехтова, видяха лакомите папраци на "България Днес". Манекенката, която от говини живее в Дубай не може да се нарадва на насленика си и го глези с всякакви лакомства. Снимки: България

По светлосиньо секси боди обикаля Паулина, видаха зашеметените папараци на "България Днес". Мацето се прочу миналата година, когато стана първата жена стигнала до финала на "Игри на волята". В крайна сметка остана трета. Паулина и днес изглежда в суперформа, която поддържа с фрешове. Снимки: България

Както би казал Марк Твен, слуховете за смъртта на Емил Бонев са силно преувеличени. Самият сценарист показа скандален документ, в който филмовият център отказва да даде пари за филма му за Гунди, защото Бонев бил починал. Папараците на "България Днес" също документираха факта, че сценаристът си е жив и здрав