Празнуване на 24 май в село Баня, Бачево и Горно Драглище

https://www.24plovdiv.bg/region/article/14537130 www.24chasa.bg

Баня отбеляза 24 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност с празнично шествие и концерт на ОУ “Св. Паисий Хилендарски”, и тържествено изпращане на Випуск 2023. 

Сутринта на 24 май учители, ученици и родители изпълниха училищния двор в село Баня, който бе огласен от величествените звуци на „Върви, народе възродени...“, след което  се присъединиха към празничното шествие от ОУ "Св. Паисий Хилендарски" до НЧ "Просвета - 1908".

В читалищния салон талантливите деца на ОУ "Св. Паисий Хилендарски" представиха бляскав концерт, под надслов “Да помогнем на моето другарче - Тервел”, ръководени от г-жа Добрева и г-жа Ячкова. Учениците пяха, танцуваха, свириха и рецитираха вълнуващи стихове.

С коктейл, празнична украса и кратка музикална програма, подготвени от Кметство село Баня и НЧ "Просвета-1908",  около 40 зрелостници - красиви, млади и щастливи, бяха посрещнати на площадът в Баня, който се превърна в модел подиум. 

В село Горно Драглище празникът бе отбелязан с концерт на Основно училище “Неофит Рилски”, а в село Бачево с празнично шествие и тържествена програма на учениците от Основно училище “Св. Св. Кирил и Методий”. На 24 май село Бачево пожела “На добър час” на дванадесет зрелостници.

По повод празника, кметовете на трите села г-жа Магда Първанова (село Баня), г-жа Росица Чатлабашева (село Бачево) и г-н Георги Пандев (село Горно Драглище) поздравиха всички присъстващи на тържествата и пожелаха много успехи на Випуск 2023.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Витрините оглежда, докато минава покрай тях Тони Зетова. Знаменитата волейболистка се движи из София в небрежен спортен вид и никой не може да отрече, че изглежда много, много добре. Снимки: България

Сладко-сладко си похапнаха Алек Алексиев и Константин Вълков. Актьорът и журналистът поседнаха на дружески обяд, който поляха културно с червено винце. Наздраве! Снимки: България

ММА боецът Валентин Бенишев има предложения от две големи организации, разказа самият той за Спортната джунгла. Непобеденият талант се завръща в петък на голямата галавечер Max Fight 54 в Пловдив. Бившият съперник на Ислам Махачев ще се бие с румънеца Габриел Буфтя, съобщи jungle.bg. „За сега не водя преговори с нито една от въпросните вериги