С над 350 000 лв. правят игрище за хокей на трева в свищовско училище

https://www.24plovdiv.bg/region/article/14021580 www.24chasa.bg

Управителния съвет на „Красива България“ одобри за финансиране проект на Община Свищов за реновиране на спортната площадка на СУ "Цветан Радославов“ за над 350 хил. лева, информират от общината.

Проектното предложение предвижда изграждането на комбинирано спортно игрище за хокей на трева и футбол. Ще бъдат изградени трибуни и монтирани седалки. Заложено е също така спортната площадка да се огради с висока ограда с цел безопасност на децата по време на игри и тренировки. За по-добра осветеност ще бъдат монтирани стълбове с лед осветление и мощни прожектори.

С изпълнение на заложените дейности ще се подобри базата на училището и качеството на предлаганата образователна услуга. От подобрената среда ще се възползват сформираните в училището спортни клубове по хокей на трева, тенис на маса, волейбол, лека атлетика и други, завоювали множество медали и купи, и участващи в редица спортни първенства и турнири.

Наличието на добра материално-техническа инфраструктура с подходящо оборудвани съоръжения ще допринесат за популяризиране на съответните спортове, както и за осмисляне на свободното време на всички ученици.

Общата стойност по проектното предложение „Модернизация на спортната инфраструктура на СУ „Цветан Радославов“ гр. Свищов“ възлиза на 368 541 лв., от които 128 989 лв. ще бъдат финансирани от Проект „Красива България“ и 239 552 лв. собствен принос на Община Свищов.

По „Красива България“ през 2019 и 2020 година Община Свищов реализира две проектни предложения за подобряване на социалната и спортна инфраструктура в СУ „Димитър Благоев“ и СУ „Николай Катранов“, а през 2021 г. направи ремонт на фасада и ограда на ДГ „Слънчо“ в града.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Половин чаша вино на ден може да добави пет години към живота ви! Това доказва научно изследване сред близо 1400 мъже, продължило цели 40 години! Експертите са категорични, че удължаването на живота се получава след редовно приемане на малки количества алкохол. Специалистите са достигнали до заключението

Фолкпевицата Мария иска обезщетение от съпруг номер 3 - Мирослав Соколов, като си призна, че е бита от него, научи "България Днес". Мирослав Соколов е арестуван и обвинен, като адвокатите му поискаха заседанието на съда, което се проведе вчера, да бъде закрито заради "интимни подробности", които не искат да излизат в медиите

Първа снимка с кандидат-снахата си Мария Бакалова публикува олимпийската шампионка по спортна стрелба Мария Гроздева. От кадрите се вижда, че звездата от "Борат 2" е в компанията на цялото семейство на своя любим - Валери Григоров. Семейната идилия на най-новата и обсъждана светска двойка освен майката на Валери правят неговия баща