Осигуряват топъл обяд на 280 души в Община Сърница

https://www.24plovdiv.bg/region/article/13703341 www.24chasa.bg
Община Сърница

От февруари община Сърница започва да осигурява топъл обяд под формата на готови опаковани порции за нуждаещите се граждани – социално слаби хора и хора в неравностойно положение. Това съобщи кметът на общината Неби Бозов.

Проектът ще се изпълнява до 30 септември 2025 г. Услугата ще се предоставя първоначално на 280 души, като е възможно включването и на допълнителни потребители през целия период на проекта.

Пунктовете за раздаването на храната ще бъдат в Пенсионерския клуб на град Сърница и кметствата в с. Побит камък и с. Медени поляни. Храната ще бъде съобразена с културните и религиозни традиции на нашите съграждани, без наличие на алкохол и свинско месо, като в това отношение фирмата-изпълнител е поела ангажимент за съображения при изготвянето на менюто, уточниха от кметската администрация.

Средствата за изпълнението на услугата са осигурени по Операция „Топъл обяд“ по Програма за храни и основно материално подпомагане 2021-2027, съфинансирана от Европейски Социален Фонд „Плюс“.

За повече информация гражданите могат да се обръщат към служителите в Пенсионерския клуб в Сърница и двете кметства, информираха от родопската община.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

БФС трябваше да намали чужденците, сега сме туристи като Гибралтар "Всички са виновни за тъжното състояние на националния ни отбор!" Това е мнението на президента на "Славия" Венцеслав Стефанов, който за пореден път призова клубовете да залагат на повече български футболисти. "Не съм пророк, не съм месия, всеки нормален човек знае

Студено му е на Дичо през последните няколко дни. Времето рязко захладня и музикантът зъзне, докато е навън. За да се сгрее по-добре, Дичо нахлузи шапка, вдигна качулката и си сложи тежки кубинки, но леденият вятър брули отвсякъде! Дано стане по топло. (Прогноза за времето можете да прочетете на 3 стр

Със зелена торба обикаля из София един от най-яростните бивши критици на ГЕРБ Прошко Прошков. Бившият кмет на столичния квартал "Лозенец" явно се е отказал от политиката и със сигурност се чувства по-добре. А какво има в зелената торба, остава тайна! Снимки: България