СЕМ избира новия генерален директор на БНТ днес

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/11912003 www.24chasa.bg
Габриела Наплатанова, Симона Велева, Соня Момчилова, Пролет Велкова и Галина Георгиева (от ляво на дясно) от СЕМ по време на конкурса за генерален директор на БНТ СНИМКА: Николай Литов

Съветът пита Кошлуков има ли авторитет, а Петков - избухлив ли е

Има ли Емил Кошлуков обществен авторитет, а Венелин Петков избухлив ли е и как се държи с колегите си? Наред с бъдещето на БНТ тези два въпроса също се оказаха интересни за Съвета за електронни медии, изслушал на 28 юни последните 4-ма кандидати за генерален директор на обществената телевизия.

“Нали съдим за един човек по делата, не по думите. Не трябва да се харесвам на хората, а БНТ в момента е много по-добре и прави много неща за първи път”, отговори Кошлуков.

Във връзка с избухливостта си Венелин Петков обяви, че подобни неща се пишат в жълти медии, цитира как било написано, че е хвърлил пепелник срещу колега, и обяви, че вече е завел дело срещу една от тях.

Въпреки повдигнатите теми, които са по-скоро субективни възприятия, двамата бяха единствените, в чиито концепции телевизията трябва да направи категоричен преход към дигитална среда.

Според Кошлуков до няколко години една трета от домакинствата в Европа няма да гледат ефирна телевизия.

Според Петков за младата аудитория телевизорът е технология от миналия век и не може да очакваме, че ще ги привлечем обратно към нея. “Аз съм учител в момента на ученици от първи до шести клас и нито едно дете не гледа телевизия, но всички гледат интернет”, каза той. Затова БНТ трябва да направи така, че тв съдържанието да премине онлайн за младите.

Освен двамата съветът изслуша още Красимир Ангелов и Светлана Божилова, а на 27 юни пред него говориха Сашо Диков, Ирина Величкова, Сашо Йовков и Василена Матакева.

Кой подход, предложен от кандидатите, ще предпочете СЕМ - модерния, насочен към бъдещето, или практичния, полезен за решаване на текущите проблеми, ще стане ясно днес, 29 юни, когато трябва да бъде избран новият генерален директор на БНТ.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Протестът ни беше основателен, категоричен е Ивков "Левски" няма да се разделя с основни футболисти през лятото. "Сините" не смятат да продават до края на трансферния прозорец, който затваря на 6 септември. Причините за това решение са две. Първата е, че има няколко играчи, с които клубът не иска да се разделя

Рускинята се хвали с нова прическа Малко сладко кученце утешава Лолита Османова. Гаджето на Григор Димитров гушка бяло пале, докато българинът е плътно до старата си тръпка и сегашна добра приятелка Серина Уилямс. През последните няколко седмици Гришо и Лолита бяха далеч един от друг, тъй като най-добрият ни тенисист участва в серия от турнири в

Екзекутора посрещнат на стадиона с освирквания Легендата на ЦСКА Стойчо Младенов е обявен за предател №1 на "Армията". Екзекутора почти се екзекутира пред феновете, след като официално бе обявен за оперативен директор на ЦСКА 1948. Алтернативният "червен" клуб е възприет за враг от запалянковците на ЦСКА-София и преминаването на Стойчо в него се