В ислямския брак интересите на съпругата се гарантират от нейната зестра.
Хусейн Хусейнов, посланик на Азербайджан в България
Соломон Паси: При общо пропадане на държавата никой не е имунизиран
Георги Милков
Проф. Сатору Нишикава e специалист в областта на мениджмънт на риска при бедствия. Той е главен презентатор от японска страна в семинара, който се провежда във Велико Търново между 8 и 11 ноември за предизвикателствата при сеизмични рискове. В него участват експерти от страните от Западните Балкани, Хърватия и Япония.
Джузепина Дзара е посланик на Италия в България от януари 2021 г. Родена в Салерно, дипломира се със специалност “Политически науки и международни отношения” от университета в Урбино. Започва дипломатическата си кариера през 1991 г., а първият й мандат зад граница е в България (1994 - 1998). След това работи в мисиите на Италия в Отава, Канада и в ООН в Ню Йорк (2006 – 2009).
Димитриос Хронопулос е посланик на Гърция в България от октомври 2019 г. Завършил е Юридическия факултет на Атинския университет, има следдипломна квалификация от Харвардския университет в САЩ. Работил е в посолствата на Гърция в Турция, САЩ, Германия и Нидерландия, както и в представителството на страната в НАТО.
Счупеният Кадафи
Флоранс Робин е посланик на Франция у нас. Родена е на 12 август 1959 г. Доктор по епистемология и история на точните науки и научните институции от парижкия Университет. Кавалер на Националния орден на Почетния легион, офицер на Националния орден за заслуги, Кавалер на Ордена на изкуствата и литературата, Командор на Ордена на академичните палми.
Лаша Дарсалия е заместник министър на външните работи на Грузия от 2018 г. Преди това е бил началник на отдел в грузинската разузнавателна служба (2016-2017) и директор на отдела за сигурност и анализи в Националния съвет за сигурност на Грузия (2009-2016). Завършил е международни отношения в университета на Есекс.
Борислав Дионисиев
Джабраил е като декор за снимки на зомби апокалипсис филм.
Как падна от самолета бъдещето на Афганистан
Младежите се разхождаха из центъра на София.
Георги Милков
Д-р Мохаммад Фазил Сайфи е управляващ посолството на Афганистан в София от 2020 г. Бил е посланик на Афганистан у нас (2002-2005) и в Туркменистан (2008-2015) и съветник на външния министър по въпросите на Русия, Кавказ и Централна Азия (2015-2019).
Барбадос, ти роден наш!
Светлан Стоев е министър на външните работи в служебното правителство на Стефан Янев от 12 май 2021 г. Преди това е бил посланик в Дания (2019-2021), директор на държавния протокол (2016-2018), посланик в Швеция (2012-2016), административен секретар на МВнР (2009-2011) и посланик в Бон, Германия (2005-2009).
Айлин Секизкьок е посланик на Турция в България от 15 януари 2020 г. Преди това е била заместник-ръководител на главната дирекция по сигурност и разузнаване в турското министерство на външните работи. Била е на дипломатическа работа в Киев, Стокхолм, Берлин и Аман.
Ради Найденов
Видеокоментар: Цената за победата падна 3 пъти за 30 години
Завещание на седмицата:  Не гласуваме за “тия”, а за себе си
Германска танкова дивизия на съветската граница
Мирослав Зафиров - мъжът в сянка зад примирието с “Хамас”
Мирослав Зафиров (вляво) с лидера на "Хамас" Исмаил Хания
Елеонора Димитрова, посланик на България в Индия
Яцек Олчак, главен изпълнителен директор на “Филип Морис Интернешънъл”
Израел трябва да се плаши от себе си, не от ракетите на Газа
Шефът на БТА Кирил Вълчев излиза от новата зала "Максим".
Колаж с фамозните статуи на София и Бургас, наричани галено от местните "Жълтата гостенка" и "Белия бродик".
Новият сръбски патриарх е смятан за брилянтен богослов и дипломат
Екатерина Захариева
Кавазо Кунихико, специален посланик за Западните Балкани в японското Министерство на външните работи
Георги Милков
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Мартин Петков (19) напуска "Левски", съобщи вчера "Гонг". Младежкият национал на България ще се събере с Борислав Цонев в "Черноморец" (Одеса). "Сините" са постигнали договорка за сделката с украинския клуб. Офанзивният футболист ще премине в редиците на "моряците" със свободен трансфер. Столичани запазват солиден процент при следваща продажба

- Кои са жените в живота на Илия Павлов - Защото сватбата на Илия Павлов с Дарина е срам за него и за баща му - Какви съвети за жените дава Павел Найденов на сина си За всичко това и още много любопитни ситуации разказва бащата на Илия Павлов - Павел Найденов - в минипоредицата от 6 епизода на в. "България днес"

Правилата са за всички, включително и за Джокович Без връзки и пари нямаш шансове Григор не беше единственият добър от своето поколение Кой е той Васил Младенов е необикновен тенисист. Освен със спорт, той се занимава с музика, завършва и социология в Ню Йорк. Неговата майка е рускиня, а дядо му Лев Шулга е известен треньор в бившия СССР