
В тестото се слага ванилия
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на адреси [email protected] и [email protected].
За въпроси - тел. 942 25 3
КОЙ ГОТВИ
“С радост представям рецептата за вкусен и ароматен ябълков сладкиш”, ни пише Валя Михайлова.
ПРОДУКТИ
6-7 обелени и нарязани на кръгчета ябълки,
1 пакет чаени бисквити,
1/2 пакетче масло
За кейковото тесто:
4-6 яйца,
4-6 ч.л. захар,
4-6 ч.л. брашно, пресято с ванилия и бакпулвер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разтопяваме маслото на котлона направо в тавичката и го изчакваме леко да се запържи. Върху него нареждаме чаените бисквити, след това ябълките.
Заливаме с всичко това кейковото тесто. Не се притеснявайте, ако сместа не покрие всички ябълки - дори като се виждат ябълките, става още по хубаво.
Печем до порозовяване. Като изстине, поръсваме с пудра захар.