В пълнежа се слага сладкарска сметана
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“С голямо желание се включвам в кулинарната рубрика с едно сладко предложение”, ни пише Валя Михайлова.
ПРОДУКТИ
4 яйца, 100 г захар, 100 г брашно, 2 с.л. смелени орехови ядки, 2 с.л. натурално какао, 1 ч.л. бакпулвер, 3 с.л. течен шоколад
За пълнежа:
4 с.л. портокалово сладко, 200 г крема сирене, 1 яйце
За крема:
100 мл течна сладкарска сметана и 100 г течен шоколад
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбиваме яйцата със захарта до гъст крем. Прибавяме течния шоколад и пресятото брашно с бакпулвера и какаото. Разбъркваме внимателно с шпатула.
Приготвяме пълнежа, като разбиваме крема сиренето с яйцето и портокаловото сладко. Насипваме първо него в правоъгълна тавичка, застлана с намаслена хартия за печене, а отгоре и какаовата смес.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30 минути.
Навиваме рулото, докато е горещо, с помощта на влажна кърпа и го оставяме да се охлади. После го намазваме с шоколадов крем, приготвен от разбита сладкарска сметана и течен шоколад. Поръсваме със смелени орехи или захарни пръчици.