Бездомни кучета с рани по телата тревожат жителите на Свиленград

https://www.24plovdiv.bg/region/article/14078527 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Бездомни кучета с рани по телата от малтретиране се разхождат из Свиленград и притесняват живеещите там. За това алармира Сияна Караатанасова.

„Пиша ви във връзка с един случай в моя роден град Свиленград, където проблемът с бродещите групи бездомни кучета, които са били малтретирани, е наболял. Става въпрос за бездомно куче с голяма кървяща рана на врата, което броди по улиците от февруари и не можем да го хванем, за да го заведем на ветеринар. Цяло чудо е, че все още е живо“, разказва жената пред bTV.

Според нея от Общината не са вложили достатъчно усилия по залавянето му. „Специално това куче е много трудно да се залови, тъй като то бяга от хората и е недоверчив Подозираме, че е малтретирано“, попълва Сияна Караатанасова.

Жената обяснява още, че периодично в града се появяват такива кучета като това, за което търси съдействие. „Има слухове, че от съседните села си изоставят кучетата в Свиленград“, уточнява тя.

Смята, че е нормално в една държава, която претендира да е европейска, по централните улици на градовете да се разхождат с месеци безстопанствени животни и да разнасят зарази.

„Общината има проект свързан с овладяването на ситуацията с бездомните животни със срок до 2027 г. Както обаче предполагам ви е познато, в България успешното реализиране на общинските проекти и оползотворяването на средствата по тях само за целите на проекта е нещо, в което определено можем да се съмняваме“, пише още в сигнала си Сияна Караатанасова.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Витрините оглежда, докато минава покрай тях Тони Зетова. Знаменитата волейболистка се движи из София в небрежен спортен вид и никой не може да отрече, че изглежда много, много добре. Снимки: България

Сладко-сладко си похапнаха Алек Алексиев и Константин Вълков. Актьорът и журналистът поседнаха на дружески обяд, който поляха културно с червено винце. Наздраве! Снимки: България

ММА боецът Валентин Бенишев има предложения от две големи организации, разказа самият той за Спортната джунгла. Непобеденият талант се завръща в петък на голямата галавечер Max Fight 54 в Пловдив. Бившият съперник на Ислам Махачев ще се бие с румънеца Габриел Буфтя, съобщи jungle.bg. „За сега не водя преговори с нито една от въпросните вериги