Гимназисти от Горна Оряховица трупат професионален опит в Корк и Малага

https://www.24plovdiv.bg/region/article/11637213 www.24chasa.bg
Участниците в проекта за обмяна на опит и иновации между европейски младежи си дадоха среща в Горна Оряховица Снимка: ПГЕЕ "М.В.Ломоносов"

С европейско самочувствие и по-голяма увереност ще  прекрачат към професионална кариера 40 гимназисти, които в рамките на две години трупаха опит и практически умения в Корк, Ирландия и Малага, Испания. Мобилностите бяха по "Еразъм+", а проектът „Иновации и усвояване на европейския опит – шанс за успешна кариера на младите хора“ върви към своя край, съобщиха партньорите от Професионалната гимназия по електротехника и електроника "М. В. Ломоносов".

Преди дни те посрещнаха с хляб и сол в Горна Оряховица ползвателите на проекта. Бяха представени презентации на управлението на проекта, а учениците си спомниха вълнуващи моменти от пребиваването в двете държави. 

Всички бяха единодушни, че запознаването с условията за работа и културата на други страни са повлияли благотворно за личното и професионално израстване. Практиките са подобрили езиковите компетенци на гимназистите и уменията за работа в чуждоезикова среда. Не по-малко важна е мотивацията им за опознаване на чуждите култури и засилване на контактите с приятели от сродни учебни заведения и фирми.

След приключване на мобилностите и завръщането си всеки един от участниците трябваше да изготви Europass CV и включи придобитите знания, умения и компетентности, които са удостоверени със сертификата Europassмобилност, Сертификат за проведената практика , документи от проведената педагогическа подготовка и да създаде своя European skills passport , които дават шанс за стартиране успешна кариера на младите хора.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

По последна мода в жегите се движи Спас Русев, видяха дизайнерските папараци на "България Днес". Знаменитият бизнесмен ходи със сако и обувки без чорап. По този начин на Русев хем му е по-хладно, хем е по-модерен. Снимки: "България

С огромен джип обикаля из София жената на Филип Найденов-Фатик, видяха скромните папараци на "България Днес". Александра, която изглежда в страхотна форма, занесе на своя приятелка дамски халат, след което хукна по задачи. Снимки: "България

Петър Белберов е дългогодишен национал на България в тежка категория. Бронзов медалист от европейското първенство в Самоков 2015. Познава отлично Кубрат Пулев, тъй като често му е бил спаринг партньор. Пред уоutubе канала "Спортната джунгла" и "България Днес" той сподели очакванията си за двубоя с Чисора