Търновската община избира доставчик на новите камини и котли на пелети

https://www.24plovdiv.bg/region/article/10657218 www.24chasa.bg
350 домакинства са се включили в двете фази на проекта за по-чист въздух СНИМКА: Община Велико Търново

Община Велико Търново е в процес на избор на изпълнител за доставка на новите пелетни камини и пелетни котли, които ще бъдат монтирани в домакинствата, одобрени по Основната фаза на проекта „Българските общини работят заедно за подобряване качеството на атмосферния въздух, съобщиха от администрацията.

Процедурата по Закона за обществените поръчки е в ход, предстои разглеждане и оценка на документите на фирмата, подала документи за участие. Следващата стъпка е подписване на договор за изпълнение и доставка на отоплителните уреди.

Относно доставката на газови котли Община Велико Търново уведомява класираните домакинства, че ще бъде обявена нова процедура за фирма-доставчик на отоплителните уреди. Заради тенденцията за бърз и постоянен ръст на цените на метала и консумативите, необходими за производството на котлите, ще бъде обявена нова процедура по ЗОП с индексирана стойност за новите отоплителни уреди, а разликата ще бъде поета със средства, осигурени от общината.

Всички отоплителни уреди, които класираните граждани получават за домакинствата си, са безплатни, заедно с монтажа. Същото важи и за демонтажа на старите печки на дърва и въглища.

Общинска администрация благодари на всички над 350 великотърновци, които са активни участници в проекта в двете му фази. Желанието и готовността на гражданите да сменят старите си замърсяващи печки е важен фактор в политиките на Община Велико Търново за по-чист въздух и околна среда.

Цялата информация и необходимите документи са достъпни на следния адрес: https://www.veliko-tarnovo.bg/bg/opazvane-na-okolnata-sreda/proekt-blgarskite-obshini-rabotyat-zaedno-za-podobryavane-kachestvo-vazduh-life/.

Интегрираният проект се реализира по Програма LIFE на ЕС и обединява усилията на общините Столична, Велико Търново, Бургас, Стара Загора, Русе и Монтана, заедно с НПО Клуб „Икономика“ 2000.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Пролетта е времето, когато шарановите риби започват да се хранят активно след дългата зимна летаргия. По нашите затворени водоеми най-разпространена е каракудата. Именно затова тя е и една от най-търсените риби. Особено когато става дума за риболов на плувка или фидер. Сега тече забрана за риболов на по-голямата част от водоемите в страната

Половинката на Григор Димитров - Лолита Османова, заряза суеверието и е с него в Париж. Рускинята ще подкрепя най-добрия ни тенисист по време на втория турнир от Големия шлем "Ролан Гарос". Това ще е първата надпревара на българина по време на сезона на клей, на който тя ще присъства. Лолита пропусна всички турнири на червения корт в Европа

Като пролетни цветя цъфнаха неотразимата Силвия Кацарова и кученцето й, видяха топпапараците на "България Днес". Певицата привличаше погледите със свежото си, пъстро и стилно облекло, а кученцето й също грееше в розово елече. Снимки: България