Директорът на летище "Пловдив" изненадващо подаде оставка

https://www.24plovdiv.bg/region/article/10300459 www.24chasa.bg
Летище Пловдив

Назначиха некомпетентни хора в ръководството, твърди Андрея Андреев

Новоназначеният изпълнителен директор на "Летище Пловдив ЕАД Андрея Андреев изненадващо е подал днес оставка. Той е депозирал заявлението си за освобождаване пред министъра на транспорта Христо Алексиев и до Съвета на директорите.

Андреев обясни, че прави това в знак на несъгласие с политиката на министерството в областта на гражданската авиация и заради назначаването на некомпетентни хора в ръководството на аеропорта.

От разговора, който е имал със служебния министър Христо Алексиев станало ясно, че летище "Пловдив" ще се концесионира едва след като в него бъдат прехвърлени всички средства от вливането на летище "София".

„Когато летището се оправи, някой ще дойде да го вземе наготово“, описа подозренията си Андреев и припомни, че целта на концесията е именно инвестиране в развитие.

Андреев настоява също министърът на транспорта да изтегли от състава на Съвета на директорите Владимир Зайков, обвинявайки го в некомпетентност в областта на гражданската авиация и въздушния транспорт.

Иска да се уволни незабавно и Красимира Стоянова – началник на политическия кабинет на министъра заради злоупотреба със служебното си положение и подозрение, че е министър в сянка, както и да се уволни Христо Щерионов (за кратко заемал поста директор на летище "Пловдив"), сега главен директор на ГД ГВА. Последните двама Анреев обвинява в саботаж на българската авиация.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С ядки се храни Явор Борисов. Актьорът, който нашумя със сериала "Ол инклузив" и няколко театрални постановки, чинно си сложи маската, преди да влезе в магазина за бадеми и фъстъци. Борисов си купи малко пакетче, от което си хапва ядки с кеф. Снимки: България

Човек разходи пуйка на каишка в центъра на София. На необичайната гледка се натъкна софиянец тази сутрин. Снимка: Забелязано в

На лов за стоки се впусна Митко Павлов. Водещият явно се е възползвал от Черния петък, защото беше изловен да си прибира пратка от фирма за куриерски услуги. Какво ли си е купил? Като гледаме пакета, ще да е нещо по-голямо. Снимки: България