Раздават европейските помощи от храни на най- нуждаещите се в Монтанско

https://www.24plovdiv.bg/region/article/10186579 www.24chasa.bg

Хранителните пакети от европейския фонд ще бъдат раздадени по график, съобщи Благовеста Нончева от БЧК- Монтана.

Право на тях имат лица, определени от Агенцията за социално подпомагане.

Едночленните и двучленните семейства ще получат по 1 малък хранителен пакет с тегло 17,540 кг.,тричленни и по-големите семейства – по 1 голям пакет с тегло 27,690 кг.

Всеки пакет съдържа 15 вида хранителни продукти: брашно,захар, леща, спагети, лютеница, конфитюр, както и консерви: зрял боб, зелен фасул, домати, зелен грах, гювеч, говеждо месо, говежди кюфтета, пиле фрикасе и риба.

Раздаването се извършва от служители и доброволци на БЧК срещу документ за самоличност и подпис.

Бедните от Монтана могат да ги получат от 4 до 22 октомври 2021 г.

От 20 септември, може да направите справка в пункта на ул. Извора № 35 / площад „Славейков” (Помещение на ПБЗН) с работно време от 09:00 до 13: 00 ч.

Пакетите са предназначени за лица и семейства, подпомагани от дирекциите „Социално подпомагане” и включват следните категории:

1. лица и семейства, подпомагани по Наредба № РД-07-5 от 2008 г. за условията и реда за отпускане на целева помощ за отоплителен сезон 2019 г./2020 г.);

2. майки (осиновителки), които получават месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на една година по реда на чл. 8, ал. 1 и 5 от ЗСПД през м. юли 2021г.

3. лица и семейства, получили еднократна помощ за ученици в първи клас по чл. 10а от ЗСПД за учебната 2020/2021; (сега втори клас!)

4. лица с над 90% степен на увреждане, с определено право на чужда помощ, които имат ниски лични доходи от пенсия (до 369 лв.) и получават месечна добавка за социална интеграция по чл.70 от ЗХУ през м. юли 2021 г.

5. лица и семейства, които получават месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане по реда на чл. 8д от ЗСПД през м. юли 2021г.

6. лица и семейства, получили еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция, отглеждане на дете при близки и роднини и в приемни семейства по реда и условията на ППЗЗД през м. юли 2021 г., а по отношение на еднократните помощи - за периода 01.01.2021 - 31.07.2021 г.;

7. лица и семейства, инцидентно пострадали от бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, както и лица и семейства, получили финансова подкрепа във връзка с COVID 19, подпомогнати с еднократна помощ по реда на чл. 16 от ППЗСП, въз основа на установеното индивидуално ниво на материално лишение за периода 01.01.2021 г.-31.07.2021 г Оперативната програма се управлява от Агенцията за социално подпомагане и се осъществява със съдействието на местните власти.

Общите противоепидемични мерки, свързани с COVID 19, следва да се спазват от всички лица!, припомнят още от БЧК- Монтана

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Руската красавица Виктория Боня споделя леглото си с котарак, след като бе зарязана от Григор Димитров преди време. 41-годишната тв водеща, актриса и бизнес дама проговори за края на връзката си пред популярната платформа Premier. Оказа се, че двамата са били заедно близо година, като се криели. Отношенията им започнали през 2019-а

Треньорът на "Ювентус" Масимилиано Алегри се раздели с годеницата си Амбра Ангиолини. Двамата сложиха край на връзката си след 4 години заедно. За проблеми между тях се заговори още през лятото, но специалистът и актрисата категорично отрекоха. Спретнаха си и романтична ваканция на Капри. След това дори заживяха заедно в Милано

Дори когато е сам, Боби Турбото не изменя на обичайния си облик. Тв водещият и певец се разходи из София, пафкайки цигара, и макар да беше с тъмни очила, от далече си личеше, че гледа лошо. Снимки: България