Министерството на културата обяви конкурс за участие във Венецианското биенале 2022

https://www.24plovdiv.bg/ojivlenie/article/10449466 www.24chasa.bg
Фасадата на сградата, където ще се помещава българското участие СНИМКА: Министерство на културата

Министерството на културата обяви конкурс за кураторски проект за участие на България в 59-ото издание на Венецианското биенале за изкуство, което ще се състои от 20 април до 27 ноември 2022 г. Темата е "Млякото на мечтите".

Предложенията трябва да са в два екземпляра на български език, при възможност и на английски, като единият е на хартиен носител, а другият идентичен екземпляр - на електронен носител (компактдиск/флашпамет).

В конкурса могат да участват само физически лица, самостоятелно или в екип. Кандидатите (кураторите и по възможност авторите) трябва да са регистрирани като самоосигуряващи се лица.

Допуска се кандидатстване само с едно проектно предложение.

Крайният срок за подаване на документи е 29 декември 2021 г. до 12,00 часа. Проекти, постъпили след крайния срок, няма да бъдат разглеждани.

При последното си участие на биеналето през 2019 г. България бе представена от Рада Букова и Лазар Лютаков и инсталацията им на тема "Как живеем". Изборът на авторите обаче предизвика скандали и дискусии доколко той е законен, както и за размера на отпуснатия им бюджет от държавата.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Със свежи наушници в минусовите температури се разхожда Искра Радева, установиха горещите папараци на "България Днес". Водещата, за която се говори, че скоро пак ще се върне на екран, обиколи София със своя приятелка и не спря да говори. Снимки: България

Диа Евтимова дълги години беше втора тенис ракета на България. Тя достигна до 145-о място в световната ранглиста. 34-годишната ветеранка беше съпродуцент на мотивираща песен за Новак Джокович, създадена от германския музикант Томи Рийв. Парчето се казва "King Nole". - Диа, как ви хрумна да продуцирате песента? - Идеята беше моя

С биричка поля в студа новите си кецове Христо Петков, забелязаха неподражаемите папараци на "България Днес". Актьорът, който се прочу с участието си в сериала "Дяволското гърло" и ролите си в Народния театър, получи съвсем нови маратонки и видимо бе доволен от това. Петков беше в компанията на любимата си - колежката му Лили Гелева