Почина бивш шеф на АЕЦ "Козлодуй", изпратиха го днес

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/13725063 www.24chasa.bg
Иван Иванов

Близки, приятели и почти цялата атомна централа дойде да изпрати бившия шеф на АЕЦ "Козлодуй"  Иван Иванов. Той е починал на 8 февруари и бе погребан днес, съобщиха от централата. 

Иванов е роден на 21 септември 1949 година в Разград. През 1972 година завършва висше образование в СУ „Св. Климент Охридски”, специалност „Физика – производствен профил”.

Започва работа в АЕЦ „Козлодуй” на 15 септември 1972 г. като физик. От 1974 година заема длъжностите от началник-смяна на цех „Реакторен” до дежурен инженер на АЕЦ на първи – четвърти блок.

От 1984 до 1992 г. ръководи проекта, подготовката, пуска и експлоатацията на пети и шести енергоблок. Работи последователно на всички длъжности на висшия оперативен персонал.

Бил е директор на пети и шести блок. От 1992 до 1997 г. е заместник-управител на АЕЦ „Козлодуй”, а след това и първи заместник-генерален директор на НЕК, София.

От 2001 г. до юни 2005 г. е зам. изпълнителен директор на „АЕЦ Козлодуй” ЕАД. От 13 юли 2005 г. до 9 юни 2006 г. е изпълнителен директор на атомната централа.

През годините Иван Иванов постоянно повишава квалификацията си, като преминава редица допълнителни обучения – в Нововоронежката АЕЦ, в Ядрения център в гр. Карлсруе – Германия, в Запорожката АЕЦ, в Световния център за ядрени оператори в Атланта – САЩ, и др.

Активен член е на Българското ядрено дружество.
Дълги години е общински съветник в Общински съвет –  Козлодуй.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Весела Велин притежава IV дан (най-високата степен по айкидо, взимана с технически изпит). Една от малкото жени, които я притежават. Освен това е сред малкото българи, които имат защитена дан степен в Хомбу Доджо в Япония, което е световната айкидо централа. През 2015 г. заедно с Владимир Велин основават самостоятелно Доджо

Тодор Неделев има бъдеще в националния отбор, категоричен е Зума "България има сили за две победи в първите си стъпки по път към Евро 2024!" Това заяви легендарният ни национален селекционер Христо Бонев, последният треньор, който успява да класира "лъвовете" на световно първенство във Франция през 1998 г

Мачът ще е на 13 април, българинът тръгва след дни Бронзовият ни медалист от олимпиадата в Лондон през 2012 г. Тервел Пулев ще се завърне на професионалния ринг срещу коравия нюйоркчанин Джоел Шоджгрийн. Предвидено е двамата да се бият на 13 април в Коста Меса, Калифорния, съобщава "Спортната джунгла"