За първи път от половин век Кричим има столетница

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/12721392 www.24chasa.bg
Столетницата от Кричим Фатма Моллаюсеин .

Жителка на Кричим отпразнува 100 години и стана първата столетница от обявяването на населеното място за град, което се е случило преди 50 години. Фатма Моллаюсеин беше поздравена от кмета на община Кричим Атанас Калчев. Той поднесе кошница с цветя на столетницата и пожелания за здраве.

„Откакто аз съм кмет, в града е нямало хора, които да са навършили 100 години. Много по-възрастни от мен също не помнят в Кричим да е имало столетник“, подчерта кметът Атанас Калчев.

Кметът Атанас Калчев поздрави юбилярката.
Кметът Атанас Калчев поздрави юбилярката.

Той пожела повече негови съграждани да достигнат до тази възраст и да бъдат обгрижвани от своите близки.

Рожденичката от Кричим има един син и една дъщеря, трима внуци, трима правнуци и двама праправнуци.

„Много сме щастливи, че празнуваме 100 години на моята майка, много сме радостни цялото семейство“, заяви Сузана, дъщеря на столетницата.

Фатма е била учителка, а по-късно и общински служител в Девин. Тя е единствената от своя етнос в онова време, която е завършила средно образование.

„Много съм щастлива, че успяхме да положим максимално много грижи за нашата баба, която с много любов ни е изгледала. Благодарение на нея днес сме достойни граждани на нашата държава и нашия град“, каза Сюзан Моллаюсеин, която е внучка на столетницата.

Тя призова всеки да се грижи за възрастните си роднини у нас.

„Те се нуждаят единствено от много любов и нищо друго”, казва още внучката на юбилярката.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Пред съдебната палата в София гъмжеше от любители на животните с плакати и искания за ефективна присъда на Захари Шулев. Много от тях присъстваха и в съдебната зала, където се гледаше мярката на обвиняемият мъчител на кучето Мечо. Съдът не уважи искането на обвиняемият, който остава засега в ареста. Снимка: България

Внимателен пешеходец е Христо Мутафчиев. С помощта на бастун шефът на артистите внимателно се оглежда на всички посоки, преди да пресече улицата. Снимки: България

С "Бентли" се придвижва из София Красьо Черния. Добилият популярност преди години мъж очевидно се справя повече от добре в бизнеса и може да си позволи да ползва скъпарско возило. Снимки: България