Показаха надгробната плоча на Елизабет II

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/12622020 www.24chasa.bg

Бъкингамският дворец пусна първата официална снимка на надгробната плоча на кралица Елизабет II. Тя е в комбинацията с нейните родители и съпруг.

Тя е в параклиса в памет на крал Джордж VI, който е в този на замъка Уинзор, където бе положен нейният ковчег, написаха от двореца.

Около плочата има около две дузини венци. 96-годишната кралица бе погребана там понеделник вечерта.

От двореца допълниха, че е била поставена нова плоча с имената на покойния монарх, нейният съпруг принц Филип, нейните родители и годините, когато са се родили и починали.

Надписът на плочата е Джордж VI (1895-1952), Елизабет (1900-2002), Елизабет II (1926-2022) и Филип (1921-2021).

В средата е металния знак на Ордена на жартиерата, най-старият и най-благороден орден на рицарството, който раздела двете семейства. Всички са били членове на ордена на параклиса "Свети Георги", който съдържа техния, духовен дом на самия орден.

Плочата може да бъде видяна през метална врата в палаклиса "Свети Георги", където е прахът и на покойната сестра на кралицата Маргарет.

Обикновените хора може да го разглеждат от 29 септември след като изтече официалния период на скръб на кралското семейство.

Плочата ще бъде включена в нормалните туристически обиколки на замъка Уинзор, като билетът струва около 20 долара за възрастен.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Пред съдебната палата в София гъмжеше от любители на животните с плакати и искания за ефективна присъда на Захари Шулев. Много от тях присъстваха и в съдебната зала, където се гледаше мярката на обвиняемият мъчител на кучето Мечо. Съдът не уважи искането на обвиняемият, който остава засега в ареста. Снимка: България

Внимателен пешеходец е Христо Мутафчиев. С помощта на бастун шефът на артистите внимателно се оглежда на всички посоки, преди да пресече улицата. Снимки: България

С "Бентли" се придвижва из София Красьо Черния. Добилият популярност преди години мъж очевидно се справя повече от добре в бизнеса и може да си позволи да ползва скъпарско возило. Снимки: България