Създадена е работна група между превозвачите и регионалното министерство

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/11614725 www.24chasa.bg

Направена е работна група между регионалното министерство и превозвачите, която започва работа утре сутрин в 9:00 ч, ще се търси вариант да се намери баланс между предложенията държавата и тези на превозвачите.

Към настоящия момент имаме добър тон с г-н Караджов, така че нека изчакаме какво ще се случи през утрешния ден и тогава да говорим за бъдещи протести.

Към момента преозвачите не са получили покана от транспортния министър Николай Събев но са готови да дискутират, ако бъдат поканени

Поканени да присъстват бяха всички браншови организации и представители на малките и средните превозвачите в България. От изхода и от резултатите на тази среща до голяма степен ще зависят бъдещите действия на превозвачите.

Срещата се състои след ден на национален протест на превозвачите, затваряне на ключови кръстовища и пътни блокади в София и големите градове в страната.

Вчера видяхме, че все пак правителството се е вслушало в нашия глас по отношение цените на горивата, коментира тази сутрин в студиото на "Денят започва" Йордан Арабаджиев - изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи.

"На протеста ние изразихме като нашата воля. Бяхме наясно сред срещата с премиера, че мерките, които ще приложи правителството, нямат общо с това, което ние предлагаме. Нашият пакет от мерки го бяхме артикулирали още преди два месеца. Дискусионно е как тази мярка с отстъпката за горива ще сработи и по какъв начин ще се достигне до всички български граждани, но има някакъв напредък от това, което предложихме като мерки", коментира Арабаджиев.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Пие ли се вино от ритоните и защо те са толкова важни за владетелите? Защо по ритоните има изобразени престъпления и хулигански прояви? Що е то коньопетел? Отговори на тези въпроси и още много любопитни факти дава директорът на РИМ Сливен доц. д-р Николай

Само 1 г. след като роди момиче Любомира Казанова "подарява" сестричка на София  Втора дъщеричка очаква златното момиче Любомира Казанова. Грацията показа наедряло коремче в басейна по време на лятната си семейна почивка, а до нея във водата е първородната й рожба София. Снимката в социалната мрежа е придружена с текст: "Малката ми любов Софи и

Изящна е Виктория Готева не само на екрана, но и извън него, цялата в червено - все едно слиза от комунистическия събор на Бузлуджа. Водещата на новините по Би Ти Ви заложи на огнения цвят и прикова мъжките погледи край НДК с елегантен червен костюм, очертаващ стройната й фигура. "Въоръжена" с червено конче, вероятно против уроки