Ученици от Пловдив, Раковски, Карлово, Куклен, Сопот и "Родопи" - на ротация

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/10691119 www.24chasa.bg
Малките ученици остават да се обучават в класните стаи.

Част от учениците от прогимназиален и гимназиален етап от общините Пловдив, Карлово, Куклен, Раковски, "Родопи" и Сопот да минат на ротационен начин на обучение от 24 януари . Това предлага просветният инспекторат на образователното министерство. Сред тях няма да бъдат тези от 7, 10 и 12 клас, тъй като им предстоят външно оценяване и матури.

"Причината за мерките е повишената заболеваемост сред децата в тези общини", обясни шефката на РУО-Пловдив Антоанета Пакова. На присъствено обучение ще останат учениците от 1 до 4 клас.

Предлага се на ротация да минат учениците след 5 клас от още 9 училища в общините Стамболийски, Садово, Перущица, Първомай и "Марица". Присъствено остават в тях да се обучават децата от 1 до 4 клас.

От днес на дистанционно са паралелките от 5 до 12 клас в СУ" Патриарх Евтимий" и от 5 до 7 клас на ОУ "Княз Александър I" в Пловдив.

В областта на онлайн преминаха в СУ "Васил Левски " в Карлово - от 5 до 12 клас, и ОУ" Христо Смирненски" в  Раковски - от 5 до 7 клас.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Злополука е претърпяла дъщерята на президента Дарина Радева, видяха загрижените топпапараци на "България Днес". Красавицата се разходи до НАТФИЗ в столицата, за да се срещне с приятели, въпреки превързаната й ръка. В топлите пролетни дни тя заложи на небрежен стил и младежка класика - дънки с потник и кецове

Дружеска засечка на тротоара зарадва актьорите Камен Воденичаров и Цветан Николов, по-известен като Цецо Тотото. Двамата радушно се поздравиха, размениха приятелски думи и отпрашиха с широки усмивки след приятния лаф по задачи. Снимки: "България

Бригадир Аспарухов провери обстановката около столично заведение, видяха незабележимите папараци на "България Днес". Бившият разузнавач показа, че все още е в играта, след като няколко пъти обиколи един и същ периметър, оглеждайки всеки един детайл. Снимки: България