Здравко Димитров: Чух се с Борисов, ще бъдем градивна опозиция на новата власт

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/10435643 www.24chasa.bg
Здравко Димитров гласува на балотажа в СУ "Св. св. Кирил и Методий".

- Има забавяне на важни проекти за Пловдив, отбеляза кметът

- Зико молил Виолета Комитова за отсрочка по плащане на голяма глоба

Не би трябвало да има проблем за Пловдив при новата власт. Все пак и тук живеят хора, които не могат да бъдат делени на наши и ваши.

Така кметът Здравко Димитров коментира има ли опасност вторият град да бъде поставен в изолация, след като се управлява от ГЕРБ.

"Да, историята помни подобни случаи, каквито имаше при Славчо Атанасов. Но тогава вината не беше на държавната власт. Не може да забиваш на копия документи и да воюваш", коментира още Зико.

Той обясни, че след балотажа се е чул с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. "Казахме си, че ще бъдем опозиция като през 2013 г. Ще сме градивни, ще внасяме разумни предложения. Аз съм редови член на ГЕРБ", побърза да уточни Димитров.

Той обаче отбеляза, че вече се забелязвало забавяне на важни проекти за Пловдив. "Снощи в 20 часа разговарях с регионалния министър Виолета Комитова. Помолих я да ни даде отсрочка за плащане на глоба по един проект, за който община Пловдив е санкционирана. Поисках да платим сумата, която е под 1 млн. лева, след Нова година. Ако не ни влезе в положение, ще търсим средства да я внесем", обясни кметът.

По думите му парите все повече не достигат. Увеличените цени на хранителните продукти се отразяват върху доставките за детските градини. Фирмите, които са спечелили конкурсите, искали да се отказват. "Най-лошото е, че в някои договори такава клауза не е предвидена. Но ще направим всичко възможно градините и домовете за възрастни да не останат без храна", увери Димитров.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Баща за пример е Асен Блатечки. Актьорът чинно изчака сина си Борил пред училище, след което го хвана за ръка и в шеги и закачки го отведе вкъщи, забелязаха нетрепващите папараци на "България Днес". Снимки: България

С новопридобитата си слава трябва да се справя Стоян Димитров. Полицаят, който стана известен в "Игри на волята", макар и с униформа, бе разпознат от свои почитателки. Те веднага обградиха мачото и го засипаха с въпроси, на които Димитров любезно отговори. Cнимки: България

Щастие излъчват Драго Симеонов и половинката му София Маринкова. Неспиращите папараци на "България Днес" уловиха журналиста и актрисата на обиколка из софийските улици, на която и двамата изглеждаха супер весели. Маринкова дори бе в закачливо яке с червени мотиви, вероятно заради идващите коледни празници