Злополука със съпруга на зам.-кмета арх. Балчева я накарало да даде оставка

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/10435563 www.24chasa.bg
Арх. Невена Балчева и главният архитект Димитър Ахрянов.

Дълбоко лични причини е посочила зам.-кметът по градоустройство на Пловдив арх. Невена Балчева, подавайки оставка. Както съобщихме по-рано, тя сама е пожелала да се оттегли.

Съпругът й, който живее в София, претърпял злополука, падайки. Миналата година пък преболедувал от ковид. Балчева, която в мандата на кмета Иван Чомаков оглавяваше ТСУ в общината, а по-късно беше в район "Централен", е била категорична, че иска да се отдаде на семейството си.

"Опитах се да я спра, но беше непреклонна. Казах й, че имаме ли нужда от нейната помощ, ще я търсим. Тя се съгласи. Малко са хората с такъв административен опит като нейния", изтъкна кметът Здравко Димитров. Засега няма да назначава заместник на нейното място, а ресорът й ще бъде поделен между зам.-кмета по строителството Пламен Райчев и главния архитект Димитър Ахрянов. Единият щял да поеме общинската собственост, а другият - териториално-селищното устройство.

Балчева беше често подлагана на атаки заради поста, който заемаше. В нейните прерогативи са отреждането на терени, промяна на статута им, строителните разрешения и продажбите на общински имоти.

С оставката й Здравко Димитров остава с 8 заместници. Това е втори вицекмет, който си отива. Първи бе Илия Кирчев, който ръководеше финансите.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Точно като в стария хит от осемдесетте Станислава Айви често-често си намества очилата, докато обикаля из София, установиха трудолюбивите папараци на "България Днес". Водещата, която е и писателка, позната под името Станислава Кара, се запаси със сок и кафе, които й донесе колега с лъскава джипка. Станислава с наслада си пийна сока от морков

Баща за пример е Асен Блатечки. Актьорът чинно изчака сина си Борил пред училище, след което го хвана за ръка и в шеги и закачки го отведе вкъщи, забелязаха нетрепващите папараци на "България Днес". Снимки: България

С новопридобитата си слава трябва да се справя Стоян Димитров. Полицаят, който стана известен в "Игри на волята", макар и с униформа, бе разпознат от свои почитателки. Те веднага обградиха мачото и го засипаха с въпроси, на които Димитров любезно отговори. Cнимки: България