Най-малката оцеляла от рейса-ковчег: Опитах да счупя прозореца

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/10432436 www.24chasa.bg
Кадър и видео Ютюб

Сред седмината, които оцеляха при жестоката трагедия с изгорелия македонски автобус на магистрала "Струма" е Зулейха Яшаровска. Екип на телевизия Алсат е успял за кратко да се види с нея в болницата "Пирогов". Пред журналистите момичето разказало как с ръце се опитало да счупи прозореца на горящия автобус.

"Нещо помня, но повечето - не", споделя Зулейха, която е седяла на най-отзад в автобуса. По пътя тя е спала, но се събудила от писъци и викове. Искала да вземе чукчето за чупене на прозореца, но не успяла. Пробвала и с ръце за го строши, но също безуспешно. След това няма спомени, а когато дошла в съзнание била на земята.

Вчера "24 часа" първи писа, че оцелелият Лулзим от Прешево е успял да счупи прозореца с чукче и след това да помогне за излизането навън на годеницата си Медина, която при падането счупила краката си, и още петима души. Да излязат живите навън помогнал и Орхан Алити. След като скочил на земята, си счупил единия крак. В автобуса обаче останал синът му  Висар. Той започнал да му крещи: „Скочи, Висар, скочи.“ За жалост обаче момчето изчезнало в пламъците.

Трима лекари от Института за съдебна медицина и криминалистика в Скопие, водни от д-р Александър Станков, днес участват в аутопсиите на загиналите 45 души. В Скопие са били взети ДНК проби на роднини, за да се направи индентификация на жертвите.

Митницата в Скопие пък започна проверка как е бил пропуснат автобусът на "Беса транс" да напусне страната през ГКПП „Деве Баир“. Фирмата се оказа, че има лиценз за международни превози, валиден до август 2022 г., но в списъка с автобуси, които ще осъществяват превозите, точно този не бил регистриран и липсва в базата данни на Министерството на транспорта. За последно рейсът е бил на технически преглед на 5 октомври 2021 г.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Баща за пример е Асен Блатечки. Актьорът чинно изчака сина си Борил пред училище, след което го хвана за ръка и в шеги и закачки го отведе вкъщи, забелязаха нетрепващите папараци на "България Днес". Снимки: България

С новопридобитата си слава трябва да се справя Стоян Димитров. Полицаят, който стана известен в "Игри на волята", макар и с униформа, бе разпознат от свои почитателки. Те веднага обградиха мачото и го засипаха с въпроси, на които Димитров любезно отговори. Cнимки: България

Щастие излъчват Драго Симеонов и половинката му София Маринкова. Неспиращите папараци на "България Днес" уловиха журналиста и актрисата на обиколка из софийските улици, на която и двамата изглеждаха супер весели. Маринкова дори бе в закачливо яке с червени мотиви, вероятно заради идващите коледни празници