Чобански комплимент за Христо Иванов

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/9997174 www.24chasa.bg
ХРИСТО ИВАНОВ

Христо Иванов е потомствен интелектуалец и юрист по образование, та в ролята си на политик често суче по онзи маниер „от една страна ..., от друга страна ...” Днес обаче по един въпрос постъпи като мъж, а по друг се кани да постъпи като мъж.

„Демократична България” е „на ръба” да се откаже да иска министерски постове при разговорите с партията на Слави Трифонов, заяви Христо Иванов.

Според мен той ще демонстрира качества на истински лидер, ако убеди колегите си да вземат точно това решение. Така наистина ще са свободни да подкрепят или да не подкрепят политики, а не свои хора.

Мъжка постъпка е да се откажеш да искаш власт. И мъдра – самият Христо Иванов трябва да е научил нещо от злополучния си опит на правосъден министър в правителство на ГЕРБ, начело с Бойко Борисов.

От коя страна „на ръба” ще се окаже лидерът след вътрешнопартийните консултации със сподвижниците си, ще видим, но още днес той заслужава поздравления за ясната позиция, която зае заради срамната петъчна случка, устроена от даващите пресконференция партийни шефове от "Има такъв народ" на една журналистка. Христо Иванов коментира: не може някой да се държи като чобанин и да обижда хора, които публично му задават въпроси.

Е, това му се получи малко интелектуално-юридически, защото този чобанин не беше назован поименно. Но други политически мъже не направиха и толкова.

Той и моят комплимент към Христо Иванов май се получи малко чобански, но наистина мисля, че той заслужи уважение. Поне моето.

Иванов отказва министри в кабинет на Слави

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Две добри новини за парите на депутатите

    Две добри новини за парите на депутатите

    Неочаквано новият парламент произведе две добри новини за парите на депутатите. Първата се отнася до заплатите на депутатите, а доброто в случая е, че те няма да се разписват срещу 1500 лева. Защото, както и да се погледне, сумата (по идея на Мая Манолова) е твърде скромна дори за българския стандарт
  • Дойде ли времето на новия Кадафи

    Дойде ли времето на новия Кадафи

    Когато Сейф ал Ислам бе осъден на смърт чрез разстрел на 28 юли 2015 г. от съда в Триполи, си позволих да му предрека бляскаво политическо бъдеще. В случай че оцелее през следващите години, разбира се. Тогава не беше трудно да се предвиди, че разстрел няма да има, защото присъдата бе издадена от съд без особена легитимност в очите на тези

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо