Формирането на правителство, макар и в този формат, е по-добрата алтернатива

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/14520893 www.24chasa.bg
Мария Габриел и Николай Денков застанаха заедно пред медиите, за да обявят, че ще се ротират като премиери начело на правителство с втория мандат.

Едно време Царят обичаше да казва "в моите 70 години живот много пъти съм съжалявал за неща, които съм казвал и почти никога - за нещата, които съм премълчал". Сигурна съм, че много от представителите на новата коалиция сега съжаляват за тежките думи, които са изрекли в последните години. И все пак - формирането на правителство, макар и в този трудно обясним формат е по-добрата алтернатива от нямането на правителство. И то има само един важен коалиционен партньор - българското общество. Дайте конспект с три големи теми, които ще свършите за 12/18 месеца, назначете техни отговорници (вицепремиери) и нека всеки месец има доклад за свършеното. Говорете, обяснявайте, водете!! Дори това да е последното ви пребиваване във властта!

Политическата непредвидимост, руската хибридна война, разгаряща се основно поради липса на лидери и институции, които да водят този публичен разговор, създават нарастваща тревожност у българите, която блокира всичко на чисто битово, индивидуално ниво. В тази тревожност умело се настаняват партии, които трябва са бъдат забранени, защото разпалват национална вражда и са насочени срещу единството на нацията. Те превръщат България в маргинализирана държава на терена на Европа, напускана от младите, лишена от партньорско доверие и пречеща вече на целия регион, който продължава да мечтае за европейско бъдеще.

(От фейсбук)

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Само в "24 часа" на 30 май - Внимание, ChatGPT краде лични данни

    Само в "24 часа" на 30 май - Внимание, ChatGPT краде лични данни

    Само в "24 часа" на 30 май четете: Любовна триада превърна 23-годишна жена в убийца Перверзното усещане за нормалност и записите - анализ на психолога Николай Димитров Съдебната система буквално избухна - интервю с министъра на правосъдието Крум Зарков По-добра ли е гръцката избирателна система от българската - Иван Гарелов отговаря на Валери
  • Иван Гарелов с последната си книга “Рокендрол, шпионаж и... последен валс”, издадена от КК “Труд”

    Кажи си, Валери!*

    Високомерието към гръцката демокрация е неуместно Като кажеш за някого, че много го уважаваш, това обикновено е прелюдия към непозволен удар. Така постъпи с мен Валери Найденов. Аз също го уважавам - за тънкия му хумор, за ерудицията му, за постоянството. Малко ми е досаден с налагането от години на мажоритарния избор като магическо решение на