МОЧА има историческа стойност колкото паметник на Василий Българоубиец

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/13984800 www.24chasa.bg
Счупеният паметник на Съветската армия в София СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

Преди три години - през 2020-а Соломон Паси написа статия за “24 часа”, в която предложи вкопаване на Паметника на Съветската армия на 34 м под земята. Той мотивира идеята си и с “геройства” на Червената армия, като Чехословакия’68, Унгария’56 и още над 20 агресии в Европа между 1939 и 2023 г.

Паси тогава предложи и оформяне на Княжеската градина. Сега отново реагира по темата за преместването на монумента в туитър. Ето как:

Паметникът на СА, МОЧА, имал историческа стойност. Точно колкото евентуален паметник на султан Баязид или на Василий Българоубиец би имал стойност.

 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • "24 часа" на 25 март - вижте първите страници през годините

    "24 часа" на 25 март - вижте първите страници през годините

    Що е стихиен избирател - съботен очерк за хората, които решават да гласуват в последния момент Докато местим стрелки, силна геомагнитна буря мести сателити По 100 000 лева на месец печелели жандармеристи още петима от “тютюневата банда” Заедно с "24 часа" ще привлечем просветената и взискателна публика да оценява тв журналистите - интервю с
  • Изгорелият вход на клуб “Иван Михайлов” в Битоля

    Да кажем на италианците, че са крили фашист с години

    Да затвориш български клуб в Скопие, е все едно да търсиш китайски ресторант в Пекин От цялата дандания около българските клубове в Скопие най-странна е позицията на Италия. Интересно е докога правителството на Джорджа Мелони ще търпи подигравките на съседите. Реално ситуацията с Ванче Михайлов си е директно обвинение за колаборация с фашистите