Българският неофашизъм и неговият фюрер

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/12726885 www.24chasa.bg
Костадин Костадинов в БТА СНИМКА: Николай Литов

Смисълът от изучаването и познаването на историята е един. Поуки за настоящето и за обозримото бъдеще. За съжаление, както е казал още Хегел, хората са най-малко склонни да си вадят поуки от историята.

Няма никакъв начин да разпознаваме това, което се случва в настоящето, ако нямаме знания, които, естествено, са предварителни. В моите съчинения многократно е повтаряно. Човек вижда това, което знае.

Вчерашната брутална публична атака на „Възраждане“ срещу демократичните медиите получи общо взето мекушава реакция. В името на интелигентността! Притеснително е неразбирането и не-разпознаването на феномена „Възраждане“.

Толерантността е фундаментална европейска ценност. Тя има ключово значение сред другите фундаментални европейски ценности като свободата, модерната демокрация, нацията, върховенството на правото и т.н. Тези ценности по рождение са наши, на българското национално общество, на независимия български народ. Нашите национални ценности са европейски в същността си. Ние сме европейци по рождение.

Не сме чули и видели по националните медии, по които шества неофашистката партия „Възраждане“ и нейния фюрер, сразяващ отпор с аргументи. Слушат ги като невнятни. Узурпаторите на името са полярна противоположност на най-бележитите фигури на българското национално възраждане, които всички до един са за свободна България като част от Европа, за европейска България. Неофашистката партия иска да изважда България от Обединена Европа и да я хвърли в Евразия и желязната хватка на путинизма.

Границата на толерантността е там, където искат да я взривят. Българските национални медии са в плен на перверзна толерантност. „Възраждане“ е неофашистка партия. Нейният фюрер не е стигнал магическата власт над масите на оригиналния фюрер. Това ли чакате? Измяната на европейските ценности има смъртоносна цена.

(От фейсбук)

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Само в "24 часа" на 6 декември - Рюте, Рюте, и ти ли, Бруте - анализ на Росен Петров

    Само в "24 часа" на 6 декември - Рюте, Рюте, и ти ли, Бруте - анализ на Росен Петров

    Само в 24 часа на 6 декември четете: Професор Габровски губи с премиерския ход само своя Никулден - какво си пожела зам.-шефът на "Пирогов" (визионерски) преди години: Сила, за да остана оптимист, и късмет, за да се окажа поне малко прав в този избор Рюте, Рюте, и ти ли, Бруте - анализ на историка Росен Петров За празника на Бургас 24 специални
  • Шенген
Снимка: Архив

    Ветото на Нидерландия трябва да събуди част от политиците ни

    Ветото на Нидерландия би следвало да събуди част от политическия ни елит от сладкия сън, че някой някъде в стратегическите ни съюзи мисли за България. Че справедливостта е основен пътеводител на колективния орган на ЕС - Европейския съвет. Колко пъти съм чувал, под една или друга форма, изказаната със задоволство констатация