Законът е еднакъв за всички, дори за Слави

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/12253236 www.24chasa.bg
Слави Трифонов СНИМКА: Архив

За втора поредна година лидерът на партия “Има такъв народ” Слави Трифонов не подава задължителната по закон декларация за имущество.

Дали това е морално укоримо и буди ли съмнение, че нещо трябва да се скрие, може всеки сам да прецени.

Но законът е ясен и той важи за всички. И според него два пъти Трифонов след влизането му в политиката бе длъжен да подаде декларация.

Все пак от миналия април насам Слави Трифонов играе важна роля в политиката. Партията му беше първа сила в парламента след изборите от 11 юли 2021 г. А след това бе в коалицията, която доскоро бе на власт.

Едно е да бичуваш пороците на политиците от телевизора и в песни като “Няма такава държава” от позицията на безгрешен морален съдник, но като влезеш в тяхната роля, за теб важат същите правила, които и за тях.

Иначе наистина - има ли такава държава?

Някак си не върви винаги да бъдеш пред скоби. Ставаш същият като тези, които критикуваш. Когато говориш едно, а правиш друго, това се нарича лицемерие - грях, в който самият Трифонов често обвинява политическите си опоненти.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Един човек загина, а девет са ранени при тежка катастрофа с три автомобила близо до Панчарево. Инцидентът стана на пътя между София и Самоков. СНИМКА: Дияна Русинова

    Убийците на пътя са ненаказани нарушители

    Само 40% от шофьорите плащат глобите си, а повечето дори не знаят, че са санкционирани. Така, с чувство за ненаказаност, повечето продължават да нарушават правилата. Неслучайно тежките катастрофи с жертви са дело на рецидивисти на пътя. Случаят от неделя с Димитър Любенов е поредното доказателство. Преди него - и Георги Семерджиев