Как полицаи покриха човека, направил брат ми инвалид

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/11968357 www.24chasa.bg
СНИМКА: АРХИВ

"Бог да прости момичетата, дори не мога да си представя какво е на родителите, които са изгубили детенце заради един изрод, който не заслужава да диша…Всъщност… почти мога". Това пише във фейсбук профила си журналистът Иван Петров, чийто брат миналата година бе пребит от ултраси, които го наръгали с нож. Тогава докторите твърдят, че е истинско чудо, че нападнатият е жив.

"Преди повече от година брат ми беше бит и ръган с нож от група качулати, докато си взима дюнер. Защото бил заедно с негов приятел, фен на ЦСКА", пише още Петров. И припомня как тогава министърът на вътрешните работил обещал, че ще има справедливост по случая.

"Помните ли? Много колеги журналисти тогава се обадиха, разшумяхме се, защото това щеше да е поредното потънало в небитието инцидентче. И министърът на вътрешните работи тогава ни привика да обещае, че ще има справедливост".

Според Иван Петров вече повече от година по-късно всичко е забравено.

"Брат ми си е инвалид, до края на живота му. Нещастното наркоманче, което го ръга, се хвали из квартала и си заплашва други хора. Всички знаем кои го биха. Знаем и кой го кла. И адресът му знаем. И полицията го знае. И какво от това?", пита риторично журналистът. 

"Аз в тая държава не искам да си гледам децата. Ще намеря такава, в която извършителите на подобни престъпления не ходят с тях на същия тротоар".

Разбирам, че наскоро малкопишковецът с разцепеното Ауди е бил в 7-мо РПУ, хванат да кара друсан. И не е арестуван, според КАТ. И тоя дето кла брат ми беше разследван от 7-мо РПУ. Интересно съвпадение.

Уморих се да обяснявам на всички, че не може всеки сам да раздава правосъдие, че трябва да вярваме на тези, които отговарят за това. И, разбира се, явно аз съм най-големият глупак…

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Факсимиле на "24 часа" от 10 август 2022 г.

    Само в "24 часа" на 10 август - глад за шивачки, бармани и строители

    Само в "24 часа" на 10 август четете: Според проучване на агенцията по заетостта в 4000 фирми - глад за шивачки, бармани и строители  Комисия се ожали от натиск заради проверки за райски газ, министър отрича Без управленски опит, а само с антитези политици революционери бързо се научават как се пада - интервю с бившия финансов министър от ГЕРБ
  • Слави Трифонов

    Слави Трифонов и двете големи беди на днешна България

    Докато Слави Трифонов беше "просто чалгаджия", образованият елит не му обръщаше особено внимание. После обаче той реши да излезе от телевизора и да влезе в политиката. А там се превърна в обществено опасно явление. Коментар от Александър Андреев за "Дойче веле": Две са големите беди на днешна България: простащината и корупцията