30 г. резки обрати София - Скопие: от признаването до падането на ветото (Графика)

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/11905053 www.24chasa.bg
Президентът д-р Жельо Желев убеждава руския си колега Борис Елцин да признае Македония.

След години блокаж между София и Скопие, със 170 гласа "за" българският парламент подкрепи предложението на френското председателство за падането на ветото и започването на преговорите на Република Северна Македония за членство в ЕС.

Гласовете в подкрепа на предложението бе взето от “Продължаваме промяната”, ГЕРБ, “Демократична България” и ДПС. 37 бяха против - всички от ИТН и “Възраждане”, четирима от БСП и двама независими.

За първи път българските условия стават част от преговорната рамка на ЕС и ако македонската страна не ги изпълнява, няма как да постигне еврочленство.

Вижте резките обрати в отношенията между София и Скопие през последните 30 г.: 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Голяма част от медиците не са доволни от парите, които получават, и това ги демотивира.

    Не искаме ли да има лекари в България?

    Да си млад лекар в България, все повече изглежда като тежка орисия, а не като престижна за обществото професия. Защото, първо, е трудно той да си намери работа. Второ, заплатата му често се колебае някъде около 1000 лева, а това отдавна не стига за елементарен стандарт на живот. Да не говорим за инфлацията
  • Христо Иванов от ДБ и Андрей Гюров от ПП разговарят в парламента.

СНИМКА: "24 часа"

    Защо ПП няма да се коалира с ДБ

    ПП ще обявят това, което беше ясно от километри за всеки политически анализатор - че няма да се коалират с ДБ. За да не отхвърлят ad hoc такава вероятност, уж чакаха някакви изследвания, които казаха това, което самите лидери ги сугестираха да кажат: че явявайки се самостоятелно, ПП и ДБ ще имат общо повече мандати