Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам хрупкави банички с гъби и лук, подходящи за есенната трапеза”, ни пише Наталия Панчева.
ПРОДУКТИ
500 г кори за баница, 200 г гъби, 200 г сирене, 3 яйца + едно за намазване, 5 стръка дребен праз или 2-3 глави кромид лук, олио, магданоз, масло за намазване на тавата, черен пипер и сол на вкус, сурови тиквени и слънчогледови семена за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Задушаваме в олиото наситнения праз или кромид лук заедно с наситнените гъби и ги оставяме да поизстинат. Сиренето натрошаваме на ситно и разбъркваме с 3 яйца.
Добавяме в изстиналия лук магданоз, нарязан на ситно, и сол на вкус. Подправяме и с черен пипер.
Намазваме тавата с масло и нареждаме три кори. Върху тях разпределяме част от плънката. Редуваме корите и плънката, като завършваме с 2-3 кори.
Нарязваме на малки квадрати. Разбиваме останалото яйце с вилица и намазваме с него отгоре. Поръсваме обилно с тиквени и слънчогледови семена. Печем в загрята фурна на 180 градуса до златистокафяво.