Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам идея за вкусен пататник с готови кори по идея на приятелка”, ни пише Анелия Терзиева.
ПРОДУКТИ
2 готови ръчно точени кори
8-9 средно големи картофа
1 малка глава лук
100 г масло
сух джоджен
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Настъргваме обелените и измити картофи на по-едро ренде и стискайки ги с ръце, изцеждаме излишната вода. Настъргваме лука на по-ситно ренде, изцеждаме и него и го добавяме към картофите.
Овкусяваме със сол и малко джоджен. Разбъркваме добре. Намазваме кръгла тава с част от маслото и поставяме една от корите, така че краищата да излизат извън тавата. Няма проблем, ако кората се накъса или не е с правилна форма.
Поставяме плънката върху кората и я разпределяме равномерно. Отгоре слагаме парченца от маслото и завиваме навътре краищата на кората, а върху тях поставяме още масло. Поставяме отгоре втората кора и подпъхваме нейните краища под долната.
Слагаме отгоре останалото масло. Печем за около 25-30 мин на 180 градуса. Изваждаме готовия пататник и го обръщаме в по-голяма тава, плоска чиния или дъска. Разрязваме на триъгълни парчета и поднасяме.