Феновете на "Ботев" (Пд) настояват кметът да замрази плащанията по Колежа

https://www.24plovdiv.bg/sport/article/13585423 www.24chasa.bg
Представителите на "жълто-черните" фенове Михаил Манолов, Живко Стамболиев и Борис Гиздаков показват некачествено строителство на Колежа.

Феновете на "Ботев" (Пд) настояват кметът да замрази плащанията по Колежа до изчистването на нередностите. Това обявиха техни представители в открито писмо до него и медиите. Ето пълния му текст.

"Уважаеми г-н Димитров,

На 22.01.2023 г. КПБП, сдружение „ПФК Ботев” и БУЛТРАС дадоха съвместна пресконференция, на която информираха обществеността за открити множество смущаващи факти и обстоятелства, свързани с обществената поръчка
за довършване строителството на стадион „Христо Ботев”.

В тази връзка и предвид големия обществен интерес, както и опасността от неправомерно разходване на обществен ресурс, който впоследствие не може да бъде възстановен, ви призоваваме незабавно да разпоредите прекратяване на всички разплащания към изпълнителя на обществената поръчка ДЗЗД „Колежа” до изясняване на всички факти и обстоятелства по случая.
Очакваме да разпоредите вътрешна проверка въз основа на изнесените факти и обстоятелства, резултатите от която да обявите публично.

С уважение:

КПБП, Сдружение ПФК."

"Задържали сме 3 млн. лв. от плащанията и ще ги преведем на фирмата изпълнител чак когато всички нередности бъдат отстранени", коментира за "24 часа" кметът Здравко Димитров. 

Строителят на обекта Илиян Филипов посрещна спокойно искането на феновете за спирането на парите.

"Няма проблем, ако общината вземе това решение. Тогава тя ще изпадне в несъстоятелност по договора между нея като възложител и мен като изпълнител. Аз веднага ще прекратя контракта и ще се оттегля. Нека тогава търсят друг, който да направи Колежа", заяви Филипов. Той добави, че за него това е най-добрият вариант.

"През последните две години всяка сутрин се събуждам и се псувам, че се наех да изградя  стадиона. След помията, която се изсипа върху мен през последните два дни, мисля, че има заинтересовани хора Колежа да не стане", заяви Филипов. Той добави, че не е платил на свои подизпълнители заради некачествено строителство и ще го направи, когато го оправят.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Емили с тротинетката вдигна на крак цял етаж в столичен мол. Трансмомичето изважда спрей и заплашва да обгази всички, стана ясно от клип, качен в социалната мрежа. Според авторите на клипа действията на Емили не са провокирани с нищо от околните, но явно е под стрес и готова да атакува. Коментарите под публикацията не закъсняха

Спекула и кражби на хуманитарка  Алчността е безсмъртна! Звезда В Сирия лопатите и кирките изчезват, в Турция литват цените на одеялата и свещите  Първи обвинения за кражби на хуманитарна помощ и спекулативна търговия повдига турската прокуратура след опустошителните земетресения. Следствените органи в южната ни съседка са получили голям брой

Беше пионер в професията, прослави България, казва Христо Мутафчиев "Гинка Станчева бе най-толерантният колега, който съм имала. Винаги ми е помагала. Подаде ми ръка, когато отидох в театъра. Отношение като нейното, рядко се среща в гилдията ни, за съжаление". Това каза Искра Радева. Актрисата уважи поклонението на Станчева