15 наши ездачи участват на балканиадата в Гърция

https://www.24plovdiv.bg/sport/article/10188304 www.24chasa.bg
Антон Дацински прелита над оксер. Снимка: Лияна Панделиева

С 15 ездачи участва България на балканиадата по конен спорт в Атина, която се провежда на олимпийския център “Маркополу” в гръцката столица. Общо 126 ездачи и коне се включват в прескачането на препятствия, разделени в пет категории, а 40 коня и ездачи ще показват умения в обездката.

Особеност на състезанието е, че скачането се провежда на тревен плац, което е допълнителна трудност и за конете, и за ездачите. От много години най-употребяваната повърхност за прескачане е пясък и затова на копитата на конете се навиват шипове, които помагат, но само донякъде. Още в първите два паркура няколко коня почти паднаха на завоите, подхлъзвайки се на тревата.

От българските състезатели 12 са момичета, като сред тях са вече утвърдени имена от международни състезания. Стоица Аргилашки, треньор от конна база “Ниеса”, който води шест от нашите момичета, коментира, че съществуват всички предпоставки да се проведе много добро състезание. Българските ездачи участват във всички пет категории на прескачането. “Конкуренцията е изключително силна и макар да отбелязваме сериозно развитие на българските ездачи, всеки скок при всяко изпитание ще е решаващ”, коментира той.

От българските състезатели отборно ще участваме за деца и юноши, а останалите ни ездачи се представят индивидуално. В обездката от клуба участват и сестрите Сияна и Мирела Райкови. И докато Сияна е в категория юноши, 23-годишната Мирела Райкова е в категория мъже.

В първите две изпитания участие взеха Кристияна Атанасова, Ангел Няголов и Антон Дацински, който премина без наказателна точка от бутнато препятствие.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бившият футболист на Левски Симеон Славчев нервно обикаля около автомобила си, видя "България Днес". Атлетът е забелязан край столичен хотел, където паркира стария си джип и цъкайки си на телефона, се отправи към сградата. СНИМКИ: България

В забързаното си всекидневие певицата Сантра няма време за кулинарни подвизи в кухнята. Затова и е решила да се довери на едно от столичните заведения, откъдето си поръчва храна за вкъщи, видя "България днес". Хем става по-бързо, хем е по-лесно. Снимки: България

Актрисата Биляна Петринска излезе на разходка около Народния театър в столицата с фамозна леопардова блузка, която да се връзва с модерната й чанта, видя "България Днес". Петринска има няколко предстоящи постановки и използва свободното време да се зареди със слънчева енергия, докато разговаря по телефона