Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Бърза рецепта за най-вкусната агнешка дроб сарма, достойна за празничната гергьовденска трапеза”, ни пише Румен Петров.
ПРОДУКТИ
500 г агнешки дреболии (от бял и черен дроб и сърце)
1 глава кромид
2 стръка зелен лук
2 моркова
1 ч.ч. бял ориз
олио, магданоз, ронен джоджен, ронена чубрица, черен пипер
3 яйца
200 мл кисело мляко
3 с.л. брашно
2 щипки сода бикарбонат, сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сваряваме дреболиите в подсолена вода и ги нарязваме. Запържваме ги с нарязаните моркови и лук, накълцания магданоз, джоджена, чубрицата и черния пипер.
Прехвърляме в тава с ориза, заливаме с 3 чаши и половина бульон от варенето на дреболиите.
Печем, докато изври. Разбъркваме яйцата с брашното и содата, загасена в киселото мляко.
Заливаме със сместа дроб сармата и печем още десетина минути.