С руски домати и капачка с ракия Волен забърква спагети "Сидерони" за 6 лв.
29.01.2023 23:15; 24 часаСъпругата Деница снима “домашно”
кулинарно шоу, в което лидерът на “Атака”
с приближаването на изборите ще
добавя и политически коментари
С видеорецепта за бюджетни спагети “Сидерони” лидерът на “Атака” Волен Сидеров изненада в интернет. Три порции струват по-малко от 6 лв. и са изядени светкавично от семейството му.
От кутия спагети за малко над 4 лв. политикът свари половината. В семейството му не ги обичали ал денте - полепвали по зъбите, а това щяло да е проблем за сина му Волен-младши, който сега сменял млечните с постоянни.
Това няма да бъде единствено кулинарно видео, обеща Сидеров пред “24 часа”. Оператор е съпругата му Деница, а следващите ще бъдат комбинирани с политически коментар. “Ще го направя както умея - хем забавно, хем и политическо”, обясни лидерът на “Атака”.
Най-важните съвети на Волен за пастата - сосът става хубав с масло вместо със зехтин, а ако няма деца на масата, се добавя и капачка ракия за идеален вкус. Зехтина Сидеров слага накрая, за да овкуси вече сварените спагети. Така той не губи ценните си съставки и остава студенопресован, вещо обяснява партийният лидер.
Доматите, които ползва политикът, който е и барабанист и галерист, са консервирани, но от добре познат у нас руски бранд. Бурканът е най-скъпата съставка - почти 7 лв., но пък Волен използва само половината домати. Не пести чесъна и маслините, които жена му купила евтино от голяма верига без костилки. Щедър е и с подправките - слага дори джоджен, ако няма босилек. Добавя също сух магданоз, сол и черен пипер.
“Маслините заместват морски дарове, шунка, всичко друго, което нямаме. Това са най-постните и елементарни спагети”, разяснява Сидеров. Той показвал видеото на хората, които си броят стотинките. Смята, че макар да има много кулинарни предавания, приготвяните в тях ястия се правели трудно, а и продуктите били скъпи.
“Тук намерих парче доста престоял кашкавал, който домакинята би го изхвърлила, ако преглежда хладилника. Но аз няма да го изхвърля, защото точно такъв престоял кашкавал е хубав да се настърже върху соса, за да има вкус на твърдия италиански кашкавал”, казва Сидеров.
Следващите рецепти ще са за салата “Табуле” и дюнер. Макар да не е ходил в арабските страни, Сидеров обясни, че е усвоил бързо тънкостите на тази салата, която му се получавала, защото готвел с чувство.
Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.
-
ВВС: Хора с амбиции, но без отговорности към отбраната, застрашават сигурността на България
-
Спецакция в Пазарджишко, открит е списък с имена на хора и суми срещу тях
-
Задържан е крадец на метални профили и оградна мрежа в добричко село
-
64% от българите: Мъжете се реализират по-лесно на високи позиции от жените
-
Сашо Пенов за бомбените заплахи: Не съм чул да падат бомби в българските училища (Видео)
-
Дрогиран шофьор подкара мотопед без табели в село
-
Сеитбени легла „като по шаблон“? Възможно е с новите технологии
-
Най-важните съвети на ФАО за устойчиво управление на млечните ферми
-
С 280 млн. евро ще бъдат финансирани над 100 нови местни инициативни групи
-
Бързо одобрение и по-малко изисквания от 4.1 в плана за възстановяване
-
Министър Гечев: Ще защитим българските рибари и икономическите интереси на страната
-
-
7 неща, които никога да не казвате на детето си
-
За жени: Природна хормонална терапия с отличен ефект
-
Защо краката отичат през бременността?
-
Най-недоносените бебета в света, влезли в Гинес, са считани за аборт от лекарите
-
В каква последователност детето се учи на различните звуци
-
Защо бебето повръща след хранене?