Здравен шеф: В Пловдив има мъртви лечебни заведения

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/9544096 www.24chasa.bg
Д-р Калин Калинов

Разрешиха 75 000 лв. за кислородна инсталация в МБАЛ "Св. Мина"

Има общински здравни заведения в Пловдив, които са мъртви. Нуждаят се не от реанимация, а от ексхумация.

Това обяви шефът на общинското здравеопазване д-р Калин Калинов пред местния парламент. Думите изрече по време на дебата по отпускането на 75 324 лева за монтиране на кислородна инсталация в МБАЛ "Св. Мина".

Точката отприщи бурни дискусии. "Кой лъже - областният управител, който преди време заяви, че "Св. Мина" е готова за ковид болница, или общината, като твърди, че трябва кислородна инсталация", попипа Йордан Иванов от ДСБ.

Шефът на общинското здравеопазване д-р Калин Калинов обясни, че от 137 легла в болницата само до 20 е достигал кислород. И допълни, че новата инсталация ще бъде изградена със средства от дарения.

"Очаква се трета вълна и не можем да поемем този риск без тази инсталация", заяви Калинов.

Съветничката от "Кауза Пловдив" Румяна Толова го репликира, че му идва удобно през сесия да иска пари за нещо. "Ние няма да откажем, защото темата е чувствителна. Но крайно време е да видим вашата стратегия за общинското здравеопазване", настоя тя.

Калинов отговори, че през декември е трябвало да представи анализа си, но ситуацията с втората вълна отложила гледането му. "Такъв не е правен в последните 20 г. Заварих ДКЦ-6 и Спортният диспансер фалирали, а "Св. Мина" с 2,5 млн. лева дългове", оплака се той. И повтори, че всичко придобито по време на пандемията е от дарения.

"Д-р Калинов, не е за хвалба, че община Пловдив не е дала нито лев за лечебните си заведения по време на ковид кризата", реагира шефът на червените съветници Николай Радев.

С 44 гласа "за" и нито един "против" и "въздържал се" съветниците разрешиха на управителя на "Св. Мина" да сключи договор и да монтира кислородната инсталация.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На ромската перла й омръзна от коронавируса С нетърпение очаква края на маските Софи Маринова. Ромската перла се надява ситуацията с коронавируса по-бързо да се оправи. Софка реши да възпее какво ще се случи, когато всичко приключи и си върнем живота по старому. Маринова направи дует със сина си Лоренцо. Парчето носи името "Маски долу"

Семейството му ме приема, нямам никакъв проблем с тях, казва бившата репортерка на Гала Зайнеб Маджурова и милионерът Стоян Балевски официално са семейство. Двойката е сключила тайно брак преди няколко месеца. Церемонията е била в тесен кръг заради пандемията от коронавирус. За това призна бившата репортерка на Гала

В обедните часове днес рапърът Криско гушна втората си рожба. Малко повече от година, след като се роди първородната му щерка Амая, изпълнителят отново се впуска в приключенията и вълненията, които носи появата на бебе у дома. Минути след раждането рапърът се похвали в социалните мрежи, че с любимата му Цвети са станали родители за втори път