Промяна! Явен търг вместо жребий за паркомясто пред блока в Пловдив

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/9406749 www.24chasa.bg
Отдаването на места за паркиране пред блока ще става по нов ред.

Корекцията се налага, след като Славчо Атанасов атакува наредбата във Върховния административен съд

При класирани двама участници за едно и също паркомясто пред блока в Пловдив ще се провежда явно наддаване, а не както досега чрез жребий.

Тази промяна е  залегнала в общинската наредба за отдаване и ползване на места за паркиране, след като Върховният административен съд се произнесе по жалба на бившия кмет Славчо Атанасов. От градската управа твърдят, че корекцията е съобразена с решението на магистратите, а проектът е качен в сайта на общината - https://bit.ly/3nCMukQ.

Той предвижда кметът на съответния район да издава заповед за сформиране на комисия. Тя оценява желаещите участници и да посочва ползвателите, определя зона и броя на паркоместата, както и началната и крайна дата за подаване на заявления.
Разрешението за ползване се издава от районните кметове за срок до 5 години, като за едно жилище се полага едно място за паркиране. Таксата не може да е по-ниска от минималния размер, определен с наредба за администриране на местните такси и услуги. Досега тя бе 20 лева.

Документът за ползване се издава на собствениците на жилището или техните роднини по права линия, ползвателите на жилището или техните роднини по права линия, както и наемателите на жилището.

Разрешението за ползване се издава въз основа на следните документи, подадени от кандидатите:

1. Заявление по образец до кмета на съответния район.

2. Копие от документ за собственост, нотариален акт за учредено право на ползване или договор за наем на жилището.

4. Копие от свидетелство за регистрация на леко МПС.

5. Копие от договор за лизинг, наем или заем на леко МПС.

6. Нотариално заверено пълномощно (изисква се в случаите, когато заявлението не се подава лично).

Промените предстои да бъдат гласувани в общинския съвет и едва тогава ще влязат в сила.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"Не искам да раждам повече." Това разкритие направи Ирина Тенчева. Половинката на продуцента на "Фермата" Иван Христов е майка на три деца. Едно от тях е плод на любовта й с телевизионера. А другите два са от предна връзка. "Трудно е с толкова много деца. Но казвам стоп на ражданията", призна в ефира на "Черешката на тортата" Тенчева

Със старо фото от гимназията Руши Видинлиев пали женските страсти във виртуалното пространство посред ледения януари. "Обичам те", пише му Катето Евро, а Мила Роберт, щерката на Ваня Щерева, му праща дигитални сърчица и намеква, че не би му простила, ако върне времето назад и го срещне. Майка й, самата Ваня Щерева, също праща виртуално сърце

Пържени филийки, здравословна напитка и вкусно сирене. Така фолкзвездата Глория глези бременната си щерка Симона, видя "България Днес". "Мама е най-страхотната!" - похвали се дъщерята на певицата, която е в напреднала бременност и очаква първото си отроче. Съвсем скоро Глория ще стане баба и с трепет очаква детето да се появи на бял свят