Доброволци и общинари ще почистят и залесят Дановия хълм

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/9243065 www.24chasa.bg

Представители на район „Централен“ и на Сдружение „BG Бъди активен“ маркираха днес всички проблемни зони на Дановия хълм, които предстои да бъдат почистени напролет.

В инициативата на кмета на район „Централен“ Георги Стаменов и на неправителствената организация, се включиха и директорът на ОП „Градини и паркове“ Веселин Козарев, заместникът му Георги Николаев и ландшафтните архитекти Станимир Шаламанов и Невена Пачеджиева.

Те се договориха, с подкрепата на доброволци на Сдружение „BG Бъди активен“, да почистят тепето и пътеките, а след това да засадят нови растителни и дървесни видове.

Облагородяването на хълма, от който се открива най-красивата гледка към Пловдив, е планирано да се случи на три етапа - почистване на пространството от отпадъци, разширяване на напоителната система и залесяване.

„Преди 100 години хълмът е бил гол камънак, който е бил залесен от предците ни, а ние продължаваме тяхното дело. За нас е важно да покажем на младите хора, че екипите на ОП „Градини и паркове“, администрацията на район „Централен“ и доброволци, заедно, можем да се грижим около нас да е чисто, красиво и озеленено“, коментира кметът Георги Стаменов.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Двойна атака получи вчера властта на жълтите павета, след като едновременно превозвачи и таксиметрови шофьори заедно с недоволни от противоепидемичните мерки се изсипаха на протест. Точно в 10 часа гневните граждани и браншът започнаха да скандират "геноцид" и "оставка", а някои обвиниха полицаите, че "са се продали за увеличение на заплатите си"

За 18 години в затвора отива убиецът на 18-годишната Андреа от Галиче, след като не е обжалвал наложеното му наказание от Окръжния съд във Враца. На 4 ноември Окръжният съд във Враца призна Аксел Олеков за виновен за това, че на 11 януари е отнел по особено мъчителен начин живота на момичето в дома му, след като е проникнал в жилището посред нощ

Президентът Доналд Тръмп заедно с първата дама Мелания Тръмп, помилва пуйка за деня на благодарността по време на 73-то годишно представяне в Розовата градина в Белия дом във Вашингтон, 24 ноември 2020 г. Снимка: REUTERS / Хана