Над 90 вида бира само за 3 години произвежда “Ромбус”
"Ромбус“ е малка семейна пивоварна в Пазарджик, която е отворена през 2016 г. Нейната фасада все още не е довършена, но собствениците работят с много хъс и желание и вече надграждат бизнеса си с нови начинания.
първите
български
кисели бири,
както и с Lactobacillus Bulgaricus, с цветя, люти чушки и подправки.
В началото на крафт бирената революция в България пазарът на този тип пиво беше силно локализиран предимно в големите градове. Но напоследък Габриела и Стойчо виждат как ежедневните им усилия променят това и истинската бира вече е достъпна и извън големите градове. Затова през 2019 г. с помощта на общината провеждат в Пазарджик
фестивал на
занаятчийската бира
и храна “БириМанджаро”
в Пазарджик, по време на който се провежда и първата бирена йога извън София. Събитието определено постави Пазарджик на фестивалната карта на България, но заради епидемичната обстановка Габриела и Стойчо решили да отложат тазгодишното му издание за 2021-а.
задължителна
спирка за ценители
на пивото
от всички краища на света.
Работата, която вършат двамата, е доста, но признават, че и не спират да мечтаят. Догодина планират да удвоят производствените мощности, а една от основните им цели през следващите 2 години е да увеличат десетократно мощностите за бутилиране
Планират съвсем скоро да отворят и част от хотела, който се намира над пивоварната. Това ще им позволи да създадат пълноценно бирено изживяване и да потопят изцяло гостите си в света на пивото.
Като, разбира се, никога не забравят, че целта им винаги е била локално произведените продукти да са естественият избор за все повече потребители.