Бившата сватя на пребитата в Старо Железаре Стефана: Не аз нея, тя мен наби - ще я съдя!

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/8960754 www.24chasa.bg
Мария Карамфилова

Мария Карамфилова се кълне, че тя е станала жертва, а бившата й роднина се преструвала, че е с гипсирана ръка

Един скандал, придружен с бой между две бивши свати от хисарското село Старо Железаре, продължава да тлее. Двете страни сипят обвинения една срещу друга и се заканват със съд.

На 12 август близките на Стефана Господинова сигнализираха, че 68-годишната жена, нарисувана с магарето си до Бриджит Бардо,  е пребита пред дома й и е била откарана с линейка в пловдивската университетска болница. Там й гипсирали ръката, тъй като била счупена в резултат на побоя. Кметът на селото Илия Тонов потвърди тогава пред 24plovdiv.bg за този инцидент.

Според близките на Стефана в посочения ден Мария Карамфилова ( бивша сватя - б.а.)  минала покрай дома й.  Стефана продавала отпред зеленчуци. Двете се скарали. Мария я била повалила на земята и със стол и хурка започнала да я налага.

22 дни по-късно самата Карамфилова ни потърси да разкаже своята гледна точка.

- Г-жо Карамфилова, вие ли набихте бившата си сватя Стефана Господинова от Старо Железаре?

- Нищо подобно. Баба Стефанка наби мен. Имам медицинско и свидетели. Кметът на Старо Железаре не е бил там, когато стана инцидентът.

- Разкажете вашата гледна точка за този побой.

- Истината е следната. Дъщеря ми е разведена от 2 г. със сина на баба Стефана Ненчо Господинов. Тя се принуди да отиде да работи в Германия, защото знаеше с какви хора си има отношение. Ненчо пък заживя с друга жена, която е медицинска сестра в Хисаря, той е шофьор на линейка в Бърза помощ. Когато той избяга от нашето семейство, напускайки сина си и жена си, е задигнал нотариалния акт на внука ми, който получава рента от едно място от 800 кв. м. Арендаторът сега отказал на Ненчо да му даде рентата и баба Стефана се оплакала на кмета, че аз възпрепятствам да я получат. Внукът ми е на 27 г. и може сам да си оправя нещата.

- Кажете за конкретния случай от 12 август, когато се е стигнало до боя.

- Минавах с две жени покрай къщата на баба Стефана. Тя продаваше отпред някакви зеленчуци. Извади хурката и ме наби. А после обвиниха мен, с което ми нанесоха голямо петно. Но да продължим. Баба Стефана се обажда на сина си, той съответно звъни на Бърза помощ, защото са му колеги. Идват, вземат майка му и я карат в болницата. И гипсират ръката й, без тя да е счупена. Повече няма да издавам никакви тайни.

- Вие какво правихте пред къщата на баба Стефана?

- Просто минавах оттам. Понеже движението е страшно натоварено, трябваше да се доближим до тротоара, където тя продаваше зарзават. Баба Стефана започна да се разправя с мен защо не съм давала рентата на сина й. И взе да ме бие. Ей това е цялата истина, повече не искам да говоря.

- А тя как се е оказала със счупена ръка? 

- Ръката й изобщо не е счупена! Не съм я докоснала. Мога да ви се закълна във внуци, в дъщери, във всичко, което имам. В момента тя е превързала ръката си и ходи из цялото село. Дори кара колело. И парадира, че ще ме съди. Тя иска пари, защото трябва да си оправи покрива на къщата.

- Като бивши свати двете си имате конфликт, така ли?

- Тя злобее към мен, защото съм интелигентна и образована. Елате да видите в какъв дом живея. Отделно в Хисаря децата ми са уредени с апартаменти. Аз имам кола, вдовица съм от 3 г. За мен нищо не се е чуло. А тя твърди, че съм ходила с мъже. Къде са те? Мен хората ме виждат.

- След като разбрахме за  побоя над леля Стефана потърсихме кмета на Старо Железаре и той потвърди за такъв инцидент?

- Той е роднина на Стефана, а на последните избори аз му бях конкурент, защото съм с повече качества от него. Но в селата кметовете ги избират роднините. А аз нямам такива. Ако бях станала  кмет, знаете ли сега селото как щеше да изглежда. Някога Старо Железаре беше Малката Москва. Сега елате вижте на какво прилича. И нарисували на стената баба Стефанка с магарето й и с блузката, която аз съм й подарила! Синът й Ненчо не може да сглоби две изречения. Била популяризирала цялото село! Глупости. Аз съм написала прекрасно стихотворение за това село. Вижте само какво съдържание съм придала (започва да чете - б.а.)

Старо Железаре - родно село,

роден край с ширнати лозя безкрай.
Чушките червени, от слънце озарени.
Тука Роза е родена, с патриотизъм вдъхновена.
Смела и безстрашна, тя умря като герой.

Църквата красива е отдушник за мнозина.
На камбанарията щъркели долитат
дом дошли да свият.


Кастро от Куба дружба ни дари.
Индира Ганди от блажените ни
крави мляко пи.
Живков за селото ни чу
и със свитата ни посети.

Обредният дом е подреден.
С история съхранен. Тук са
се родили доктори, професори
и музиканти добри.

Най-известна е водата.
Туби и бутилки на чешмата
хората наливат, цяр да си намират.
....
Наше село роден край, тук за
всички си земен рай.
Стари, млади на хорото -
да извисим селото.

Ей това мога. На баба Стефанка какво е произведението? Да продава продукция, която не е нейна. Мъжът ми почина от рак на белия дроб, имам епикризи. А тя твърди, че съм го била ударила с лопата по главата. Родена съм в Хисаря. Бях баскетбобилстка, макар да съм ниска. Но имах такава парабола.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Половин чаша вино на ден може да добави пет години към живота ви! Това доказва научно изследване сред близо 1400 мъже, продължило цели 40 години! Експертите са категорични, че удължаването на живота се получава след редовно приемане на малки количества алкохол. Специалистите са достигнали до заключението

Фолкпевицата Мария иска обезщетение от съпруг номер 3 - Мирослав Соколов, като си призна, че е бита от него, научи "България Днес". Мирослав Соколов е арестуван и обвинен, като адвокатите му поискаха заседанието на съда, което се проведе вчера, да бъде закрито заради "интимни подробности", които не искат да излизат в медиите

Първа снимка с кандидат-снахата си Мария Бакалова публикува олимпийската шампионка по спортна стрелба Мария Гроздева. От кадрите се вижда, че звездата от "Борат 2" е в компанията на цялото семейство на своя любим - Валери Григоров. Семейната идилия на най-новата и обсъждана светска двойка освен майката на Валери правят неговия баща