Зико: Във всеки район ще направим по един многоетажен паркинг (обновена, снимки)

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/8655923 www.24chasa.bg
Здравко Димитров, Пламен Райчев, Александър Държиков и Димитър Колев прерязаха лентата на многоетажния паркинг. Снимки: Авторът

Гръм разтърси откриването на 3-етажното съоръжение в "Западен"

Пожелание да открие поне още 5 многоетажни паркинга в мандата отправи към градоначалника Здравко Димитров кметът на район "Западен" Димитър Колев. 

Това стана, след като прерязаха лентата на новия 3-етажен паркинг в района. Съоръжението е за 150 автомобила, а абонаментната месечна такса е 50 лв. Вече има 40 абоната, а интересът е голям, допълни Колев. 3,4 млн. лева е инвестицията.

Точно когато двамата свещеници - отец Рашко и отец Пантелеймон, запяха "Многая лета", се чу силен гръм. Последваха ръкопляскания от събралите се. Отец Рашко каза, че няма нищо случайно. 

  "Хубаво е да се казва от кого е започнато - от колегата Иван Тотев. Това няма да е последният подобен паркинг в Пловдив", увери Димитров. И допълни, че във всеки район трябва да има поне по един многоетажен паркинг. 

Цяло стълпотворение от управници дойде за откриването. Зам.-кметовете Пламен Райчев, Тодор Чонов, Йордан Ставрев  и шефът на местния парламент Александър Държиков бяха на първа линия. Районните кметове Иван Стоянов, Стоян Алексиев и Георги Стаменов също уважиха събитието. Имаше и съветници.

Двамата свещеници моментално отказаха водосветът да бъде в западната част на съоръжението. "Не сме католици", отсече отец Рашко и масата с питите и менчето беше преместена от източната страна.

6000 кв. м е разгъната застроена площ, а тази за паркиране е 4500 кв. метра, обясни районният кмет Димитър Колев. На партера има два магазина и кафене, които ще се отдават.

"Благодаря на Здравко Димитров, с когото довършихме паркинга и даваме старт на неговото функциониране", допълни Колев. По думите му трите съседни улици "Белица", "Юндола" и "Орфей" са чисто нови и зоната става образцова.

Градоначалникът допълни, че "Западен" е най-хубавият и зелен район, който му бил в сърцето. Това обаче не означавало, че няма да обръщат внимание и на другите пет района.

Според кмета на ул. "4-и януари на мястото на бившия ТЕЛК ще има многоетажен паркинг. Не е убеден, че трябва да се събори бившето ДКЦ-6, за да се вдигне съоръжение за паркиране до хотел "Лайпциг". Попитан какво стана с многоетажния паркинг в "Тракия", Димитров отвърна, че този район най-малко имал нужда от такава придобивка, тъй като там улиците били широки.

                                                                                                                                                                                                    

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Татуировка на малко сърце зад дясното ухо символизира любовта при Катрин Тасева, видя зоркото око на "България Днес". Рисунката върху кожата май не помага в последно време на грацията ни в художествената гимнастика. Наскоро тя обяви, че е развалила годежа си с бореца Николай Щерев, след като двамата бяха сгодени и трябваше да се врекат във вечна

"Като кажеш категорично на един мъж, че няма да стане, и той те оставя на мира" КОЯ Е ТЯ Джия е най-новото попълнение в попфолка. Истинското й име е Гергана Анчева и е родена на 29.11.1993 г. в Пазарджик. Занимава се с музика от 13-годишна. За себе си казва, че най-важното е да бъде заобиколена от любими, чисти хора

Шпионска афера, свързана със съветника на Румен Радев Илия Милушев, е причина за безпрецедентните обиски в сградата на президентството, научи "България Днес". Точно в 9 часа сутринта десетки маскирани спецченгета и прокурори нахлуха в сградата. Пред смаяните служители са представени две заповеди за обиск