Министърът на земеделието Десислава Танева открива "Агра" в Пловдив

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/8203501 www.24chasa.bg
В пловдивския панаир се откриват "Агра", "Винария", "Фудтех" и "Вкусовете на Италия"

Министърът на земеделието Десислава Танева ще открие днес в 11, 30 ч. изложбата "Агра" в Пловдив. Тя ще се проведе от 19 до 23 февруари в панаира заедно с "Винария", "Фудтех" и "Вкусовете на Италия". В единствения на Балканите форум за агробизнес, вино, храни и оборудване се представят 650 компании от 30 държави. Промените в климата са основен акцент на деловата програма. Представители на научни институти и на бизнеса ще търсят модели за справяне с проблема.
Кръгла маса на тема ,,Предизвикателствата и решенията за земеделието, свързани с климатичните и екологичните промени“ ще се проведе на 20 февруари. Председателят на Селскостопанската академия проф. д-р Мартин Банов ще представи доклад „Новите зелени приоритети в Общата селскостопанска политика, научни подходи и иновативни решения, свързани с адаптиране към климатичните промени и намаляване на вредните въздействия върху околната среда“. Ще бъдат презентирани практики за устойчиво земеделие, растителна селекция, намаляване на екологичния отпечатък в животновъдството. Селскостопанската академия организира още една кръгла маса – „Как да защитаваме по-добре растенията в променящия се свят“, на 21 февруари. В същия ден международна конференция ще събере представители на институти и фирми за дебати по темата „Биологичното земеделие - решение за промени в климата“.
Екологичната тема е водеща и за кръглата маса „Тенденции в развитието на хранителната индустрия и опазване на околната среда“ на 20 февруари. В дискусията ще се включат представители на основните браншови сдружения от отрасъла.
„Коронавирус и превенция“ и „Винотерапия“ са основните теми на обществен форум, иницииран от Национална асоциация на децата и младите хора с диабет. Той ще се проведе на 22 февруари.
В същия ден ще бъдат обявени и победителите в конкурса „Изборът на потребителя“ за най-предпочитаните продукти, представни в изложбите „Фудтех“, „Винария“ и „Вкусове от Италия“. Посетителите дават своите оценки, като дегустират храни и напитки в уникалния Град на виното и деликатесите.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Пролетта пукна и Катето Евро посади реколтата! Обичаната актриса грабна малка мотика и започна да копае из двора си в Кокаляне. Майката на водещия на "Преди обед" Александър Кадиев, зася български домати и зелен лук. Катето не обича да слага на трапезата купешки зарзават. От няколко години актрисата сее плодове и зеленчуци

„Май изкарах коронавируса. Не мога да съм сигурен, защото не съм се изследвал. Два дни бях на легло. Имах няколко от характерните симптоми“. Това призна Башар Рахал. Актьорът започва да се чувства зле след посещение в Тайланд. „Тялото ме болеше адски много. Никога не съм се чувствал така. Единият ден спах повече от 18 часа

Градският транспорт в София е с ново работно време от днес. Последните курсове на автобусите и тролеите са до по-рано, а три линии временно се закриват. Проверка на „България Днес” показа, че по някои трасета последните рейсове ще потеглят в доста ранен час – около здрачаване. Официално от Центъра за градска мобилност съобщиха