С началото на активния летен туристически сезон от 17 юни до 13 септември Областните дирекции по безопасност на храните в Бургас, Варна и Добрич започват засилен контрол в обектите за търговия с храни и обществено хранене.
Ще се проверяват:
Проверките ще се извършват с цел установяване съответствието на обектите с изискванията на действащото законодателство:
Ще се акцентира на коректното етикетиране на предлаганите млечни продукти в проверяваните обекти и да се извършва проследимост на техните доставчици.
Инспекторите ще следят и за подходящи условия за измиване и дезинфекция на работния инвентар, оборудване и съоръжения за измиване и подсушаване на ръцете; подходящо работно облекло и лични предпазни средства.
При установяване на несъответствия ще се приемат действия в съответствие с действащото законодателство в областта на храните.