Записите на Радостин Василев са от разговори в парламента и партийни офиси

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/14542622 www.24chasa.bg
Атанас Атанасов СНИМКА: Николай Литов

Записите на Радостин Василев са правени в парламента и партийни офиси на "Продължаваме промяната" - "Демократична България". Това стана ясно от думите на лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов.

Аз не бих искал да се занимаваме с пикантерията. Сигурно тези дни това ще се използва за разгаряне на скандала. Трябва да гледаме по-отвисоко, да виждаме процесите и да търсим решения. Има жестока съпротива от различни среди за съставянето на редовна власт. И този случай е част от това. Редовна власт, в която участва нашето обединение, каза Атанасов. Според него някои от другите формации съжалявали, че не са съставили правителство с първия мандат.

Лидерът на ДСБ припомни, че в 48-ото народно събрание бе изтекъл запис на живо на заседание на групата на "Демократична България" в парламента. Тогава камерите в залата се оказаха включени и са предавали на живо.

"Сега пак в тези помещения са правени тези записи, някои от тях", обясни Атанасов. Той самият не ги бил чувал.

Не знам Радостин Василев къде е, сам ли е. Той е един амбициозен човек, на когото най-вероятно не са му задоволени амбициите. В случая той е инструмент на тези, които се съпротивляват срещу създаването на властта, коментира той. 

Единодействат среди, които не се понасят помежду си. Среди, свързани с президентството, защото могат да крадат безнаказано и безконтролно, и от друга страна среди, свързани с бившите управляващи от ГЕРБ, които се съпротивляват срещу това, че трябва демократичните сили да вземат властта и да им прекратят схемите. Тези среди не се понасят, но сега в момента си взаимодействат, каза той.

Атанасов знаел кои служби имат достъп до сградата на Народното събрание, където са направени някои от записите, но не пожела да дава уточнения.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Витрините оглежда, докато минава покрай тях Тони Зетова. Знаменитата волейболистка се движи из София в небрежен спортен вид и никой не може да отрече, че изглежда много, много добре. Снимки: България

Сладко-сладко си похапнаха Алек Алексиев и Константин Вълков. Актьорът и журналистът поседнаха на дружески обяд, който поляха културно с червено винце. Наздраве! Снимки: България

ММА боецът Валентин Бенишев има предложения от две големи организации, разказа самият той за Спортната джунгла. Непобеденият талант се завръща в петък на голямата галавечер Max Fight 54 в Пловдив. Бившият съперник на Ислам Махачев ще се бие с румънеца Габриел Буфтя, съобщи jungle.bg. „За сега не водя преговори с нито една от въпросните вериги