Палатки, спални чували, одеяла праща Добрич на пострадалите при земетресенията в Турция и Сирия

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/13725216 www.24chasa.bg
Община Добрич Снимка: Авторът

Община Добрич ще закупи палатки, спални чували и одеяла в помощ на пострадалите при земетресението в Турция и Сирия. Консумативите ще бъде предадени на БЧК. Това стана ясно на извънредното заседание на Общинския съвет, на което групата на ГЕРБ-СДС, направи предложение община Добрич да подкрепи с 10 000 лв. пострадалите от разрушителното земетресение в Турция. Предложението бе средствата да бъдат от резерва за непредвидени разходи, като бъдат преведени по сметката, разкрита от БЧК.

Кметът Йордан Йорданов съобщи, че още на 7 февруари, ден след земетресението, е изготвен доклад на общинското предприятие „Устойчиви дейности и проекти“ за закупуване на консумативи – палатки, одеяла и спални чували, на обща стойност 9 700 лева. Докладът е одобрен от него и вече е задвижено закупуването на въпросните консумативи, които са консултирани с директора на Областния съвет на БЧК-Добрич.

Общинският съветник Детелина Николова настоя да се гласува за финансова помощ в размер на 10 000 лева. 10 съветници гласуваха „за”, 12 се въздържаха, 1 беше против. Мотивът на мнозинството бе, че общината вече е предприела действия за дарение на същата стойност. Общинските съветници арх. Емилия Добрева и Станислав Илиев призоваха всеки, който има желанието и възможността, да внесе допълнителни средства по сметката на БЧК или да подкрепи кампанията с консумативи.

На заседанието общинският съветник Нежля Ганева заяви, че областната организация на ДПС –Добрич, организира дарителска кампания и подкани колегите си да попълнят специално раздадените бланки с банкова сметка, в които да посочат каква сума ще отделят от възнагражденията си като общински съветници.

В началото на заседанието съветниците почетоха с минута мълчание паметта на жертвите на опустошителното земетресение.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Весела Велин притежава IV дан (най-високата степен по айкидо, взимана с технически изпит). Една от малкото жени, които я притежават. Освен това е сред малкото българи, които имат защитена дан степен в Хомбу Доджо в Япония, което е световната айкидо централа. През 2015 г. заедно с Владимир Велин основават самостоятелно Доджо

Тодор Неделев има бъдеще в националния отбор, категоричен е Зума "България има сили за две победи в първите си стъпки по път към Евро 2024!" Това заяви легендарният ни национален селекционер Христо Бонев, последният треньор, който успява да класира "лъвовете" на световно първенство във Франция през 1998 г

Мачът ще е на 13 април, българинът тръгва след дни Бронзовият ни медалист от олимпиадата в Лондон през 2012 г. Тервел Пулев ще се завърне на професионалния ринг срещу коравия нюйоркчанин Джоел Шоджгрийн. Предвидено е двамата да се бият на 13 април в Коста Меса, Калифорния, съобщава "Спортната джунгла"