Георги Георгиев: Очакваме МВР и прокуратурата да се задействат за изсичането в Борисовата

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/13723824 www.24chasa.bg
Георги Георгиев

"Очакваме незабавни действия от страна на МВР и прокуратурата за разследване на тези тежки нарушения, да се установи дали е на лице престъпление. Ние от Общинският съвет и всички граждани на София искаме справедливост. Искаме цялата строгост на закона да се стовари върху нарушителите, за да може никой да не си помисля, че може да сече безразборно в парковете на София".

Това каза председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев за изсичането на дървета на територията на къпалнята в Борисовата градина пред журналисти.

"По отношение на направените предложения за възстановяване и какво ли още не, нека ясно да заявим следното - поводът входният билет да се секат дървета е издаденото от г-н Трайков разрешение, с него те са се легитимирали и са влезли в Борисовата градина. Това не е разрешение да се секат тези дървета. Затова говорим за много тежки нарушения от тяхна страна. Общината е изчерпала правомощията си. Кметът е наложил максималната глоба", посочи той. 

"А относно идеите за изкупуване на акции - нека да е ясно, че преди 20 г. по време на Софиянски като кмет на София, тези терени на практика са подарени срещу акции в дружество, в което общината няма контрол. Нямаме абсолютно никакво намерение да плащаме сега десетки милиони откуп, за да си върнем терените, това означава да осребрим тази схема", категоричен бе той.

"Нека е ясно на всички, че една тухла няма да се постави в Борисовата градина извън евентуалното одобрение след време на проект, който ще бъде публичен", подчерта Георгиев. 

Общинският съвет ясно е декларирал желанието си да бъде запазена къпалнята и само това ще бъде допуснато. Но тази тема се използва да бъде отклонено вниманието от незаконна сеч под едно перфектно извършено, или поне така са се опитали, маскиране на следите, изравяне на терена, че да не може да се установи къде е имало корени, посочи още той. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Весела Велин притежава IV дан (най-високата степен по айкидо, взимана с технически изпит). Една от малкото жени, които я притежават. Освен това е сред малкото българи, които имат защитена дан степен в Хомбу Доджо в Япония, което е световната айкидо централа. През 2015 г. заедно с Владимир Велин основават самостоятелно Доджо

Тодор Неделев има бъдеще в националния отбор, категоричен е Зума "България има сили за две победи в първите си стъпки по път към Евро 2024!" Това заяви легендарният ни национален селекционер Христо Бонев, последният треньор, който успява да класира "лъвовете" на световно първенство във Франция през 1998 г

Мачът ще е на 13 април, българинът тръгва след дни Бронзовият ни медалист от олимпиадата в Лондон през 2012 г. Тервел Пулев ще се завърне на професионалния ринг срещу коравия нюйоркчанин Джоел Шоджгрийн. Предвидено е двамата да се бият на 13 април в Коста Меса, Калифорния, съобщава "Спортната джунгла"