ГЕРБ иска още 32 млн. лева за двата стадиона в Пловдив. Зико: Трудно е, но ще ги набавим

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/13712994 www.24chasa.bg
Шефът на съветниците от ГЕРБ Йордан Илиев обясни, че внасят предложение, но цифри не коментира.

 - Местният парламент заседава утре под блокада на агитките на "Ботев" и "Локомотив"

- Няма да ни спре нито студът, нито полицията, категоричен е бултрасът Димитър Петков

Още 32 млн. лева да отпусне община Пловдив за довършването на стадионите "Христо Ботев" и "Локомотив". Такова предложение внася групата на ГЕРБ на заседанието на общинския съвет утре. Искането е да се отпуснат по 16 млн. лева за всеки от комплексите, а това ще стане под засилено присъствие на привържениците на двата отбора.

"Няма да коментирам никакви цифри. Внасяме предложение на стадионите, но ще го обсъдим тази вечер с групата", заяви пред "24 часа" шефът на съветниците на ГЕРБ Йордан Илиев.

Кметът Здравко Димитров вече знае за готвеното предложение. "Парите се разпределят в три поредни години. Трудно е, но общината ще поеме този ангажимент", заяви той. Според запознати това се прави, след като лидерът на партията Бойко Борисов разпореди да се намери решение за двата стадиона.

Зико приветства намерението да бъдат създадени две комисии. Първата ще прави одит на свършената работа досега и похарчените средства за Колежа. В нея ще има по един представител на групите в общинския съвет, на надзора, на професионалните гилдии и на феновете.

Втората ще наблюдава как върви строителството и разплащането с изпълнителите. След което ще изготвят доклади до местния парламент.

"Нека има прозрачност", каза Димитров. Той обаче обясни, че осигуряването на новите средства не освобождава общинската администрация, градския съвет и феновете да търсят други варианти за финансиране на двата стадиона.

Сесията утре се очаква да бъде бурна, тъй като още в 7,30 часа привържениците на "Ботев" (Пд) се събират пред Военния клуб и се отправят организирано към общинския съвет. Там ще бъдат и привържениците на "Локомотив". И двете агитки ще настояват да бъдат отпуснати пари.

"Няма да ни спре нито студеното време, нито полицаите. Искаме си Колежа", отсече привърженикът на "канарчетата" Стоян Петков. 

Ултрасът от "Локомотив" Димитър Нинов каза, че е време най-после някой да се застъпи и за тях. "Ще стоим, докато не видим резултат", категоричен е той.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Какво ще стане утре?! звезда Възможни провокации в Печерската лавра Киев гони руските попове - заг. Украйна отнема централния манастирски комплекс от "агентите на Кремъл", свещениците обещават "да воюват" Тежка и напрегната сряда очакват в Киев заради връщането на най-голямата светиня в ръцете на украинската църква

С радостни целувки по бузите приветства колегата си Христо Петков Ани Пападопулу. Двамата се видяха в Народния театър преди представлението на Самуел Финци "Един кон влязъл в бар". Двамата актьори не бяха единствените колеги, дошли на представлението. В публиката бяха още Койна Русева, Снежина Петрова и други актьори

Пролетта дойде и не само дърветата се раззелениха. Знаменитата разследваща журналистка Миролюба Бенатова също надяна зелена премяна и тръгна по задачи. Снимки: България